2024-08-14

Вступники Полтавської політехніки обирають спеціальності, необхідні для повоєнного відновлення України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» входить до ТОП-20 найпопулярніших університетів України та є лідером вступної кампанії у Полтавській області за кількістю поданих заяв вступників. Відмінники, обдаровані інтелектуали, юні науковці та спортивні таланти обирають для навчання інноваційний університет європейського рівня. Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури розповів про найпопулярніші серед вступників на бакалаврат спеціальності.

Вступники Полтавської політехніки обирають спеціальності, необхідні для повоєнного відновлення України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став лідером вступної кампанії 2024 року в Полтавській області за кількістю поданих заяв – близько 7000 встпуників з різних куточків України обрали для навчання інноваційний університет європейського рівня! Полтавська політехніка за кількістю поданих заяв входить до ТОП-20 найпопулярніших університетів України.

Абітурієнти свідомо обирають найперспективніші спеціальності, що сприятимуть повоєнному відновленню нашої країни. В ексклюзивному коментарі для телеканалу «Суспільне» проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури Полтавської політехніки Богдан Коробко розповів про найпопулярніші спеціальності серед цьогорічних вступників на бакалаврат.

«Високотехнологічному бізнесу, державним установам потрібні вмотивовані, освічені фахівці, які мають якісні знання та володіють відповідними фаховими компетентностями.

Національний університет імені Юрія Кондратюка багато років поспіль має найкращі якісні та кількісні показники щодо перебігу вступної кампанії серед університетів Полтавської області по набору на навчання на бакалаврат.

Варто відзначити, що при виборі фаху вступники орієнтуються на спеціальності, необхідні для наближення нашої Перемоги та повоєнної відбудови України – насамперед, спеціальності енергетичного сектору, видобування нафти і газу, відновлювальна енергетика, кібербезпека, комп’ютерна інженерія, комп’ютерно-інтегровані технології, архітектура та містобудування, будівництво та цивільна інженерія. Водночас традиційно користуються популярністю фінансово-економічні спеціальності – менеджмент, ІТ-фінанси, маркетинг. Також в нашому університеті великою популярністю користуються спеціальності спортивного і гуманітарного спрямування, зокрема філологія та психологія», – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури Полтавської політехніки Богдан Коробко.

Можливості ліцензії, висока якість освітніх послуг, найбільша кількість бюджетних місць, економічно вигідна ціна на навчання за контрактом, грантова підтримка держави, пільгове кредитування дозволять реалізувати мрії вступників про вищу освіту європейського рівня.

Обираючи професію, найкращі умови для сучасного навчання, великі можливості для міжнародної мобільності та стажування на базі Полтавської політехніки, абітурієнти роблять впевнений, усвідомлений вибір власного професійного майбутнього та успішного працевлаштування з одним з найкращих університетів України.

Не втрачайте шанс здобути омріяний фах та стати найкращими – стати студентами лідера вищої освіти України!

Нагадаємо, вступники на бакалаврат до Полтавської політехніки можуть отримати державні гранти на освіту, університет пропонує можливості для працевлаштування ВПО, особам з інвалідністю, військовослужбовцям та особам з понад 15-річним страховим стажем та оголошує додатковий набір на навчання в бакалавраті.

Раніше Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів лідерські позиції у міжнародному рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World's Universities та увійшов до міжнародного рейтингу європейських університетів QS World University Rankings: Europe 2025.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»