2021-11-22

У студмістечку відбувся турнір з міні-футболу, присвячений Міжнародному дню студента

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір з міні-футболу серед збірних команд мешканців студмістечка та іноземних студентів, присвячений Міжнародному дню студента. Спортсмени змагалися в естафетах, зіграли товариські матчі, а найактивніші гравці турніру отримали заохочувальні призи від студентського самоврядування університету.

У студмістечку відбувся турнір з міні-футболу, присвячений Міжнародному дню студента

17 листопада з нагоди Міжнародного дня студента на сучасному  спортивному майданчику студентського містечка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  відбувся спортивний турнір з міні-футболу серед збірних команд студентів, мешканців гуртожитків та іноземних студентів. Організатори спортивної події – викладачі кафедри фізичного виховання повсякчас дбають про популяризацію здорового  способу життя  серед сучасної молоді, а обраний  формат відзначення студентського свята на свіжому повітрі мотивував молодь активніше займатися фізичними активностями,  відвідувати  діючі спортивні секції  та вдосконалювати техніку гри у футбол.

Турнір з міні-футболу та спортивні естафети з м’ячами  об’єднали навколо себе завзятих любителів здорового  способу життя та професійних спортсменів, популяризуючи корисно проведене дозвілля. За словами  Заслуженого  тренера України, наставника збірної команди з міні-футболу, старшого викладача кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олексія Воробйова, емоційно насичену атмосферу, що панує на футбольному майданчику під час спортивного протистояння,  важко передати словами. За кожним вагомим  досягненням стоять  молоді люди, які свідомо зробили життєвий вибір на користь спорту, професійно займаються  різними активностями чи підтримують здорову фізичну форму.

Учасниками спортивного протистояння з міні-футболу стали три   команди, до яких увійшли студенти-мешканці студмістечка, студенти та студенти-іноземці навчально-наукових інститутів та факультетів університету. 

Доктор педагогічних наук, професор, декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко побажала спортивного завзяття, життєвої енергії, яскравої видовищної гри.

«Охоче підтримуємо спортивні ініціативи обдарованої, цілеспрямованої та позитивно вмотивованої молоді Полтавської політехніки! Нехай сьогоднішня зустріч на свіжому повітрі ще більше загартує бойовий дух наших спортсменів, дозволить змістовно та корисно для здоров’я провести вільний від навчальних занять час та зарядить життєвою енергією кожного, хто приєднався до спортивної когорти одного з кращих університетів України! Нехай переможе дружба, молодість та невпинне прагнення рухатися вперед, до поставлених цілей!» – привітала учасників турніру очільниця одного з наймолодших структурних підрозділів університету.

Голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Дроботя також відзначив надзвичайно високий спортивний потенціал студентської молоді та побажав яскравої гри на футбольному полі.

За словами Президента студентського парламенту Полтавської політехніки Людмили Билим, відмінна матеріально-технічна база університету, прагнення до активного розвитку, постійна праця над собою, наполегливі  тренування на сучасних локаціях університету, взаємопідтримка та приклад викладачів – головний секрет успіху студентів і випускників політехніки, які прославляють рідну alma-mater на змаганнях, турнірах та чемпіонатах   всеукраїнського та  міжнародного рівнів.

«Бажаю здійснення найамбітніших планів, спортивного неспокою, завзяття та  здійснення задуманого! Пишаємося вашими досягненнями, радіємо, що знаходите час і займаєтеся спортом, популяризуєте його серед однолітків!  Нехай  зростає слава одного з найспортивніших університетів Полтавського регіону!» – наголосила Людмила Билим.

У завзятому спортивному протистоянні перемогла дружба, а кращим гравцям турніру вручили призи від студентського самоврядування  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Раніше команда політехніки виборола титул чемпіона України зі спортивного більярду, збірна команда з міні-футболу  перемогла  на XVII Універсіаді Полтавщини, а спортивний клуб Полтавської політехніки  оприлюднив уточнену інформацію про роботу усіх секцій.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»