2021-09-21

Міжнародний день студентського спорту відзначили флешмобом і майстер-класами

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Міжнародний день студентського спорту відзначили масштабним флешмобом, а на спортивних локаціях університету пройшли майстер-класи та змагання, а кращі спортсмени продемонстрували показові виступи з різних видів спорту.

Міжнародний день студентського спорту відзначили флешмобом і майстер-класами

У Міжнародний день студентського спорту та День народження факультету фізичної культури та спорту студенти-спортсмени провели руханку, представили спортивні секції, які діють для студентів університету усіх спеціальностей, та майстер-класи з 26 видів спорту на найсучасніших спортивних локаціях університету. До активної руханки на щойно відкритій інноваційній локації – Алеї ДТЕК, активно долучилися студенти та викладачі різних навчально-наукових інститутів, факультетів університету.

Запальну руханку для усіх присутніх провела випускниця факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Катерина Безкостна.

Студентську молодь Полтавської політехніки зі святом привітали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» в Полтавській області Володимир Онищенко та декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, які побажали спортивного ентузіазму, невтомної жаги до перемоги та успішних виступів на змаганнях різного рівня. Адже кожного року скарбничка спортивних нагород поповнюється новими відзнаками, а високий авторитет університету як осередку молодіжного та учнівського спорту у Полтавській області підтверджується на найвищому, державному рівні.

«До однієї зі спортивних традицій Полтавської політехніки належить святкування Міжнародного дня студентського спорту, що об’єднує навколо себе однодумців, професійних спортменів, любителів та прихильників здорового способу життя! Упродовж тривалого часу у структурі нашого університету діє потужний структурний підрозділ – факультет фізичної культури та спорту, який став «кузнею» спортивних студентських талантів, а його студенти і випускники прославляють рідну Полтавщину та Україну на найвищих, національному та міжнародному рівнях! Щиро вітаю тих, хто щоденною невтомною працею демонструє спортивну витривалість, прагнення стати кращим та надихається перемогами славетних попередників!

Приємно констатувати той факт, що серед випускників та студентів університету – ціла плеяда спортивних зірок, які стали чемпіонами, призерами Параолімпійських ігор-2020 у Токіо, переможцями Чемпіонатів України, Європи та світу, досягненнями яких щиро пишається Полтавська політехніка! Їхня відданість спорту – чудовий приклад для наслідування наступним поколінням молоді, що захоплюється спортом та вже досягла певних вершин! Імена Євгена Богодайка, Дениса Остапченка, Юрія Божинського, Івана Мая та Олексія Вірченка золотими літерами вписані у Книгу пошани «Гордість університету». Бажаю здоров’я, міцного імунітету, життєвої енергії та натхнення. Пишайтеся тим, що ви – студенти одного з найкращих університетів України!», – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» в Полтавській області Володимир Онищенко. Нещодавно Президент України нагородив орденами випускників і студентів політехніки – параолімпійських чемпіонів. Паралімпійські чемпіони стали Почесними магістрами університету, а 15 студентів-чемпіонів нагороджені відзнаками до Дня фізичної культури і спорту.

За словами декана факультету фізичної культури та спорту, доктора педагогічних наук, професора Ліни Рибалко, любов до спорту, ігор на свіжому повітрі, підтримка молодіжних ініціатив, створення сприятливих умов для розвитку спортивно обдарованої молоді, занять різними видами спорту і фізичними активностями – неодмінна запорука високих спортивних здобутків студентів і випускників університету.

«Щороку усією дружною університетською родиною святкуємо Міжнародний день студентського спорту, розділяючи спільну радість від здобутих перемог! Пишаємося кожним з вас, хто має значні досягнення та ще робить перші кроки у великому спорті, бажаємо нових здобутків та успіхів у невтомній роботі над собою.

Завдяки тій величезній увазі, яка приділяється розвитку студентського спорту у нашому університеті та особистій всебічній підтримці ректора політехніки Володимира Олександровича Онищенка, ми маємо вагомі результати та радіємо успіхам наших вихованців! Дорогі студенти, кожна ваша перемога заслуговує на слова щирої вдячності, адже саме ви пишете нову сторінку в спортивній історії рідної alma-mater, прославляючи її далеко за межами рідної країни. Міцного здоров’я, спортивної бадьорості та бажання ставати лідерами у всьому, що ви робите!», – підкреслила Ліна Рибалко.

Після руханки студенти вирушили на сучасні спортивні локації університету, де зіграли в футбол, волейбол, провели майстер-класи з великого та настільного тенісу, поспілкувалися на засіданні психологічної студії «Шлях до успіху» та обмінялися враженнями від проведеного разом «спортивного дня».

«Вкотре ми підійшли до святкування масштабно – на спортивних локаціях представлені показові виступи учасників 22 секцій. Майстер-класи для студентської молоді провели професійні спортсмени та досвідчені тренери», –зазначила очільниця факультету фізичної культури та спорту.

Минулого року День народження факультету відзначили руханкою та спортивними активностями, а у 2019 році Полтавська політехніка стала центром відзначення Міжнародного дня студентського спорту, на базі якого відкрили XV Універсіаду України 2019-2020 рр.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»