2024-03-20

Університет прикладних наук BFI Vienna запрошує двох студенток взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+

Університет прикладних наук BFI Vienna – Fachhochschule des BFI Wien (Австрія) запрошує двох студенток Полтавської політехніки взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у зимовому семестрі 2024/2025 навчального року. Дедлайн подання заявок – 15 квітня 2024 року.

Університет прикладних наук BFI Vienna запрошує двох студенток взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Університет прикладних наук BFI Vienna Fachhochschule des BFI Wien (Австрія) запрошує двох студенток Полтавської політехніки взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у І (зимовому) семестрі 2024/2025 навчального року.

Період навчання: 02.09.2024 - 01.02.2025 року.

Для кого:

для повнолітніх студенток, які на момент початку програми мобільності (вересень 2024 року) навчатимуться на ІІ – ІV курсах Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, мають закордонний паспорт, високі показники академічної успішності та володіють англійською чи німецькою мовою на рівні B2/C1.

Дедлайн подання заявок – 15 квітня 2024 року.

Інформація для студенток

Дати семестрів у навчальному році 2024/2025

Зимовий семестр 2024/2025: 02.09.2024 - 01.02.2025

Літній семестр 2025 року: 10.02.2025 - 05.07.2025

Загальна кількість місць: 4 (2 на зимовий семестр, 2 – на літній)

Мова навчання – англійська чи німецька (рівень B2/C1).

Стипендія: 1100 євро/місяць.

Орієнтовні витрати (розрахунки австрійських партнерів):

Житло: € 450

Харчування: € 300

Інше: € 250.

Увага! У зв’язку з обмеженою кількістю місць на курсах та в гуртожитках, відділ міжнародних зв’язків рекомендує подавати заявки, готувати усі необхідні документи та бронювати житло якнайшвидше.

Запропоновані програми:

Бакалаврат

• Banking and Finance (in German and entirely in English)

• European Economy and Business Management (in German and entirely in English)

• Interactive Media & Games Business

• Logistics and Transport Management

• Production Management Film, TV and Streaming

• Project Management and Information Technology

• Technical Sales and Distribution Management

• Work Design and HR Management

Магістратура

• Digital HR Management and Applied Labour Law

• European Economy and Business Management

• European Economic Policy (subject to accreditation) • International Banking and Finance (entirely in English)

• Logistics and Transport Management

• Project Management and Organisation

• Quantitative Asset and Risk Management (entirely in English)

Міжнародна програма

• Austrian Language and Culture (5 ECTS, in German, 3 different levels, students are placed according to pre-knowledge)

• European Economic Development & EU Integration (5 ECTS, in English)

• International Corporate Finance (5 ECTS, in English)

• International Business Policy (5 ECTS, in English)

• Intercultural Management (5 ECTS, in English)

• International Marketing (5 ECTS, in English)

• International Project Management (5 ECTS, in English)

Студенткам бакалаврату можна обирати курси з усіх бакалаврських програм, а також з Міжнародної (за принципом «mix & match»).

Студентки, які бажають взяти участь у програмі та відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Кандидатки, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської чи німецької мови.

Перш ніж подавати заявку до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки, студенткам рекомендується проконсультуватись із викладачами своєї випускової кафедри стосовно відповідності курсів, запропонованих австрійським університетом, предметам освітньої програми, за якою навчається студентка.

Брати участь у програмі обміну можуть лише повнолітні студентки, які мають діючий (як мінімум по березень 2025 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і які володіють англійською чи німецькою мовою на рівні B2/C1.

До участі у конкурсі допускаються як студентки, що знаходяться в Україні, так і ті студенти Полтавської політехніки, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Увага! До офіційного розпорядження Кабінету Міністрів України щодо дозволу виїзду за кордон чоловіків, подавати заявки на участь можуть студентки та ті студенти-чоловіки, які підпадають під одну з категорій, визначених законом як такі, що мають дозвіл на виїзд, або які на даний момент уже перебувають закордоном.

Подання заявок

Після відбору учасниць програми мобільності відділом міжнародних зв’язків Полтавської політехніки, студентки отримають реєстраційне посилання і повинні будуть у термін до 19 травня 2024 року подати заявку на онлайн-платформі Університету прикладних наук BFI Vienna – Mobility Online. Працівники відділу міжнародних зв’язків нададуть усю необхідну консультативну допомогу із заповненням заявок і оформленням документів.

Вибір предметів для заповнення Learning Agreement

На сайті розміщений каталог курсів, із зазначенням кількості кредитів, семестру та мови викладання. У каталозі курсів у колонці «Incoming» відмічено, чи відкритий цей предмет для студентів-еразмусівців і якою мовою він викладається.

Якщо студентка навчатиметься в Університеті прикладних наук BFI Vienna протягом зимового (осіннього) семестру, слід обирати курси з 1-го, 3-го, 5-го семестру, якщо протягом літнього (весняного) семестру – курси з 2-го, 4-го, 6-го семестру.

Можна обирати курси з усіх бакалаврських програм, а також з Міжнародної (mix & match).

Примітка: якщо обирати предмети з заочної форми навчання (ті ж заняття, що і на денній формі, але проводяться у вечірній час/на вихідних), слід мати на увазі, що викладання таких предметів починається раніше і триває до кінця семестру. Предмети з денної формі навчання починаються пізніше і часто закінчуються раніше, але це залежить від предмету.

Важливо! Кількість місць на курсах обмежена, відтак рекомендується обирати курси на сайті Mobility Online і реєструватися на них якнайшвидше!

Під час реєстрації на курси можна переглянути розклад занять. Оскільки можна обирати курси з різних програм, це може призвести до розбіжностей у розкладі між курсами. Відвідування занять є обов'язковим, тому важливо перевірити розклад обраних курсів та, у разі накладок, обрати інші предмети.

Студенти повинні залишатися в Університеті прикладних наук BFI Vienna від самого початку навчання і до кінця сесії. Точні дати завершення семестру залежать від обраних предметів.

Студенти отримають доступ до свого розкладу не пізніше першого дня семестру.

Слід прибути на навчання в Університет прикладних наук BFI Vienna на початку семестру. Незадовго до початку семестру для студентів-еразмусівців проводяться інформаційні онлайн-сесії, а в перший день семестру – ознайомлення із університетом. Протягом перших двох тижнів для студентів-іноземців проводиться багато заходів, організованих Міжнародним офісом і Студентською мережею Еразмус (ESN), які спрямовані на ознайомлення з однокурсниками та містом і полегшення адаптації до проживання у новій країні.

Правила перебування в Австрії

Перед поїздкою до Відня варто ознайомитись з інформацією про юридичні та практичні питання, що стосуються перебування в Австрії (візовий режим, медичне страхування, реєстрація місця проживання тощо) за посиланнями:

- https://oead.at/en/to-austria/entry-and-residence/

- https://studyinaustria.at/

Проживання

- Житловий офіс OeAD пропонує проживання в студентських гуртожитках та невеликих квартирах.

Університет прикладних наук BFI Vienna рекомендує «OeAD-Guesthouse MOLKEREISTRASSE», оскільки він розташований поруч з головним корпусом (деякі ступеневі програми розташовані в іншому корпусі - інформація на сайті). Забронювати кімнату можна тут.

Інші варіанти розміщення можна подивитись тут.

Офіційні свята та канікули

Різдвяні канікули: 24/12/2024 – 06/01/2025

Весняні канікули: 03/02/2025 – 08/02/2025

Великодні свята: 14/04/2025 – 21/04/2025

Літні канікули: 06/07/2025 – початок вересня

Прочитати про досвід навчання студенток Політехніки у цьому університеті можна за посиланнями:

  1. https://nupp.edu.ua/news/studenti-rozpochali-navchannya-za-programoyu-erasmus-v-fachhochshule-des-bfi-wien.html
  2. https://nupp.edu.ua/news/studentki-nnifeup-zavershili-navchannya-na-bazi-university-of-applied-sciences-bfi-vienna.html

За детальнішою інформацією стосовно цієї програми академічної мобільності звертатись до координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, австрійський Університет прикладних наук Бургенланду запрошує студенток взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ в осінньому семестрі 2024 року.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»