2022-08-16

В університеті почався новий навчальний рік

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» почався новий навчальний рік. Більше половини студентів 2, 3 та 4 курсу прийшли на пари в перший день навчання. Водночас триває вступна кампанія на перший курс бакалаврату і магістратури.

В університеті почався новий навчальний рік

15 серпня в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартували заняття у новому навчальному році. Студенти повернулися до навчання наживо.

Загалом в перший день навчального року Полтавську політехніку відвідали 52% студентів 2, 3 та 4 курсу, повідомив директор Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Олег Максименко. Університет піклується про безпекову ситуацію учасників навчального процесу та робить все можливе задля того, щоб дати студентам можливість брати участь в навчальному процесі наживо. Водночас забезпечується можливість дистанційного навчання в асинхронному форматі для студентів, які не мають змоги прийти до університету.

Ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко привітав колектив з початком нового навчального року.

«У таких непростих умовах війни, у, без перебільшення, історичний день вітаю вас з початком нового 2022/2023 навчального року, сповненого нових викликів!

Дякуючи ЗСУ, наш колектив сьогодні зібрався наживо в одному з найкращих класичних університетів України. Я щасливий бачити студентів на парах, а викладачів за улюбленою справою. Дякую колективу, що ми успішно відновили навчальний процес і більше половини студентів у перший день навчання прийшли на пари. Висловлюю щиру вдячність науково-педагогічним працівникам за високий професіоналізм, відданість покликанню, вірність українській науці та освіті й турботу про молодь.

Твердо переконаний, що в часи випробувань, які випали на долю нашої молодої європейської держави, в умовах ведення повномасштабної війни з російським агресором,  ініціативна, цілеспрямована, творча молодь Полтавської політехніки стане достойним прикладом відповідальності, віри у власні сили, нескореності життєвим обставинам, наполегливості у здобутті, як говорить Артем Лоік, непомітної, але дієвої зброї – знань.

З нашого боку робиться вже можливе для створення найкращих умов і надання якісної освіти європейського рівня, занять науковою творчістю, підкорення нових вершин спортивного Олімпу. Разом ми робимо все необхідне для того, щоб кожен з вас міг отримати глибокі знання, реалізувати власний інтелектуальний та творчий потенціал, стати справжнім патріотом.

У цей вікопомний день, коли ми щохвилини пишемо нову історію, хочу побажати завзято і наполегливо опановувати обраний фах, відчувати радість пізнання, невпинно прагнути до нових відкриттів і впевнено крокувати до своєї мрії! Хай вона якнайшвидше збудеться під мирним небом!

Також триває вступна кампанія і наші двері гостинно відкриті новим поколінням майбутніх професіоналів, чиї енергія, натхнення та гострий розум стануть потужним рушієм відбудови та відродження України, її економічного та інноваційного розвитку», – зазначив ректор.

Нещодавно Держсекретар МОН Сергій Захарін перевірив готовність Полтавської політехніки до початку навчання і взяв участь у засіданні ректорату.

Раніше народні депутати ознайомилися з процесом підготовки університету до нового навчального року.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»