2022-10-17

В університеті привітали випускників кафедри військової підготовки

14 жовтня, у День захисників і захисниць України, на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» випускникам кафедри військової підготовки вручили офіцерські знаки військового однострою і відзнаки за особливі успіхи під час навчання.

В університеті привітали випускників кафедри військової підготовки

14 жовтня на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначили День захисників і захисниць України та вручили офіцерські погони випускникам кафедри військової підготовки Полтавської політехніки. Наказом Міністра оборони України від 30 серпня 2022 року № 793 випускникам кафедри військової підготовки університету присвоєно первинне офіцерське звання «молодший лейтенант запасу».

На урочистості завітав заступник військового комісара Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, підполковник Едуард Бородай.

«Цей випуск військової кафедри є особливим, бо відбувається під час дії воєнного стану! Пишаємось майже сотнею відповідальних патріотів, які здобули військову спеціальність, професійні знання, виявивши сформовані бойові якості, усвідомлене ставлення до військової присяги та психологічну готовність із зброєю в руках захищати Україну!

У найважчі часи, як і козацтво сотні років тому, українці піднялися на боротьбу за правду, за рідну землю, за найдорожчих людей, за право бути українцями. І ніякій державі-терористу не здолати цю силу. Відвага, честь, патріотизм, сила духу і свобода – ось складові нашого ДНК. І цим палають серця наших випускників. З гордістю разом з нашим шановним почесним гостем кожному особисто вручили офіцерські знаки військового однострою і відзнаки за особливі успіхи.

Я щиро вітаю випускників з такою особливою подією у житті і зі святом, яке стало в нашій державі одним з улюблених та шанованих. Як ректор засвідчую, що ви завжди можете розраховати на підтримку Полтавської політехніки. Дякую та бажаю захисникам і захисницям мирного неба, міцного здоров’я, родинного затишку й нових здобутків в ім’я України!

Ми платимо високу ціну в цій війні, але продовжуємо боротьбу й обов’язково переможемо! Нехай Пресвята Богородиця – покровителька українського війська віддавна й донині – оберігає всіх наших воїнів та всіх українців, які тримають стрій і тримають свій фронт.

Боролись! Боремось Переможемо!

Слава Збройним Силам України!

Слава Україні!» – привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

З великою повагою від колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та від себе особисто ректор також привітав колектив Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в особі почесного гостя зі святами та подякував центру за те, що він з гідністю та честю виконує покладені на нього завдання, сумлінно служить для зростання військової могутності нашої держави.

«День захисника – це день, коли ми віддаємо честь живим і згадуємо тих, хто загинув. Перемога буде не так швидко, як всім нам хочеться, але ми в це віримо. Слава Україні!», – зазначив Едуард Бородай.

Хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували Героїв, котрі у ці тяжкі часи стали на смертельну боротьбу з ворогом і загинули за Україну.

За високі досягнення у навчанні з військової підготовки та з нагоди Дня захисників і захисниць України, грамотою Національного університету «Полтавська політехніка» імені Юрія Кондратюка» нагороджено:

  • Винника Максима Миколайовича – студента ННІ архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Григор’єва Андрія Вікторовича – студента ННІ архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Крата Андрія Анатолійовича – студента ННІ архітектури, будівництва та землеустрою;

  • Ватель Катерину Денисівну – студентку ННІ нафти і газу;

  • Зуба Олексія Ігоровича – студента ННІ нафти і газу;

  • Михайленка Владислава Олеговича – студента ННІ нафти і газу;

  • Кудряшову Діану Олександрівну – студентку ННІ фінансів, економіки, управління та права;

  • Бойка Владислава Вячеславовича – студента ННІ інформаційних технологій та робототехніки;
  • Лазарчука Тимофія Едуардовича – студента ННІ інформаційних технологій та робототехніки;
  • Литвиненка Олександра Сергійовича – студента ННІ інформаційних технологій та робототехніки;

  • Жамардія Валерія Олександровича – випускника кафедри військової підготовки;

  • Гребельну Аміну Сергіївну – випускницю кафедри військової підготовки;

  • Григоренко Юлію Анатоліївну – випускницю кафедри військової підготовки;

  • Гулія Олега Олександровича – випускника кафедри військової підготовки;

  • Дудник Аліну Володимирівну – випускницю кафедри військової підготовки;

  • Жаботинську Світлану Олексіївну – випускницю кафедри військової підготовки;

  • Ярину Андрія Федоровича – випускника кафедри військової підготовки;

  • Бондаренка Дмитра Анатолійовича – випускника кафедри військової підготовки;

  • Саєнка Сергія Сергійовича – випускника кафедри військової підготовки.

Центр культури та студентської творчості Полтавської політехніки зробив випускникам кафедри військової підготовки музичний подарунок.

Нещодавно захисники відзначили колектив політехніки за внесок у перемогу України.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»