2022-04-14

В університеті триває місячник благоустрою

Колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проводить толоки навколо усіх кампусів і впорядковує прилеглу територію. У центрі міста викладачі і студенти допомогли комунальникам розчищати огорожу і прибирати будівельне сміття.

В університеті триває місячник благоустрою

Науково-педагогічні працівники і студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» кілька тижнів поспіль збираються на толоки на території студмістечка і навколо навчальних корпусів – вдалося виконати значну частину запланованих обсягів робіт не лише на території університету, а й на прилеглій міській території.

«Весняні толоки – це наша багаторічна традиція, яку не порушила ні пандемія, ні війна. Дякуючи Збройним Силам України, маємо змогу піклуватися про тил і дбати про порядок. Приємно, що викладачі і студенти підтримують цю ініціативу, а також шукають нові методи, пропонують нові цікаві проєкти з благоустрою», – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

«Прибирали чималу площу на Першотравневому проспекті, на схилах Інститутської гори у напрямку вулиці Садової. Також ми допомогли комунальникам у ліквідації залишків цегляної огорожі, яка межувала з корпусом №7 Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою в центрі міста. Паркан не має стосунку до університету, але відповідно до Типових правил благоустрою території населеного пункту всі суб’єкти у сфері благоустрою незалежно від форм власності та підпорядкування зобов’язані прибирати прилеглу територію на відстані 20 м навколо будівель. Хочу особливо подякувати стейкхолдерам, бізнес-партнерам і комунальникам, які допомогли університету зі спецтехнікою для вивезення сміття. Не бути байдужими та навести порядок, допомагати місту бути чистим і охайним, турбуватися про благоустрій – справа кожного з нас», – прокоментував координатор толоки, радник ректора Анатолій Мартиненко.

Нагадаємо, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджено «Екооскаром» за вагомий внесок в екологічну трансформацію держави, бізнесу та суспільства, а проєкт благоустрою «Студентської алеї» переміг на конкурсі «Бюджету участі».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»