2024-03-04

Відбулося засідання ректорату, присвячене питанням організації освітнього процесу

У Полтавській політехніці відбулося планове засідання ректорату, присвяченого питанням освітнього процесу. Директор Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Олег Максименко проінформував про налагодженість освітнього процесу з дотриманням необхідних безпекових умов, а декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева поділилася враженнями від перебування з робочим візитом у канадському університеті-партнері

Відбулося засідання ректорату, присвячене питанням організації освітнього процесу

Під час засідання ректорату про результати успішного робочого відрядження до Технологічного інституту Південної Альберти (SAIT) проінформувала присутніх декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, яка розповіла, що з усіма поставленими перед собою завданнями делегація Полтавської політехніки на чолі з ректором, доктором економічних наук, професором Володимиром Онищенком успішно впоралася. У ході домовленостей про налагодження співпраці спільна місія – наблизити провідні заклади вищої освіти України та Канади через спільні наукові та практико-орієнтовані івенти була виконана, в результаті підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації спільних ініціатив.

За словами Анни Агейчевої, канадські партнери надзвичайно позитивно налаштовані на співпрацю, високо цінують спільну налаштованість на результативну наукову та освітню комунікацію. Особливий інтерес партнери виявили до практичної підготовки фахівців, що здійснюється у Навчально-науковому інституті інформаційних технологій та робототехніки, Навчально-науковому інституту нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка. Відповідно їхня ІТ Школа активно долучиться до конструктивного діалогу у сфері діджиталізації, організовуючи програми академічної мобільності та обмінів для студентів і викладачів університету.

«Серед основних моментів у дотриманні наших спільних домовленостей є те, що канадські фахівці проведуть цикл лекцій для студентів Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки та зможуть прийняти студентську молодь та викладачів до участі в тренінгах та стажуванні. Переконана, що наша результативна комунікація стане ще ефективнішою у сфері надання якісної вищої освіти та підготовки професіоналів за різними напрямками», – розповіла очільниця факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки.

У ході робочого візиту до канадського університету було досягнуто ряд домовленостей, у результаті яких викладачі та студенти набудуть нових професійних компетентностей, деталі очікуйте невдовзі на офіційних ресурсах Полтавської політехніки.

Директор Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Полтавської політехніки Олег Максименко проінформував, що, незважаючи на непрості сучасні умови та виклики, науково-педагогічний колектив багатопрофільного класичного університету успішно виконує головну місію – враховуючи безпекову ситуацію, навчальний процес налагоджений, відбувається в офлайн - форматі відповідно до визначеного порядку.

Для студентів, що навчаються у онлайн та офлайн-форматах забезпечена максимальна доступність матеріалів не лише для лекційних, а й для практичних і лабораторних занять. Науково-педагогічні працівники університету систематично працюють над наповненням змістових компонентів пропонованих курсів новим візуальним та текстовим матеріалом. Університет має усі необхідні засоби для забезпечення освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання і надає доступ до навчально-методичних матеріалів для здобувачів вищої освіти за спеціальностями і освітніми програмами у 20 галузях знань. Спеціалізовані лабораторії та сучасні освітні локації використовуються під час освітнього процесу в повному обсязі.

Про умови організації освітнього процесу та дотримання під час проведення аудиторних занять усіх необхідних безпекових умов проінформували очільники відокремлених структурних підрозділів Полтавської політехніки – в.о. директора Полтавського фахового коледжу нафти і газу Іван Бадула та в.о. директора Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя В’ячеслав Лупашко. За їхніми словами, навчальні заняття проводяться наживо, у кожному з коледжів створені належні умови для навчання, всебічного розвитку студентської молоді та професійної діяльності педагогічних працівників. Для забезпечення надання якісних освітніх послуг працюють системи дистанційної освіти, а безпекові умови забезпечуються спеціально облаштованими укриттями.

Перший проректор – проректорка з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Полтавської політехніки Олена Філонич підсумувала результати проведення засідання ректорату, наголосивши, що Полтавська політехніка як інноваційний університет створює усі необхідні умови, аби молоді люди якісно опановували обраний фах та у найближчому майбутньому сприяли швидкому відновленню повоєнної України.

Раніше робоча група обговорила нові етапи реалізації проєкту з термомодернізації кампусу, а представники профспілкових організацій Полтавщини успішно підвищили кваліфікацію на базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»