2020-09-22

Відомі полтавські спортсмени завітали на Олімпійський урок

У рамках співпраці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи «Молодь-2016» на факультеті фізичної культури та спорту відбувся відкритий Олімпійський урок.

Відомі полтавські спортсмени завітали на Олімпійський урок

З нагоди Тижня олімпійського спорту в Україні науково-педагогічні працівники кафедр фізичної культури та спорту і фізичного виховання провели захід, який поєднав у собі і мотивацію, і спілкування із зірками українського спорту, і популяризацію спорту вищих досягнень. Гості і викладачі ділилися власним баченням успіху професійних спортсменів.

«Маємо чудову нагоду поспілкуватися з професіоналами своєї справи, послухати їхні розповіді та надихнутися на власні спортивні перемоги. Студентам – першокурсникам корисно прислухатися до порад старших, досвідченіших, товаришів, зацікавитися новим видом спорту, навчатися самодисципліні та відповідальності. Адже за кожною здобутою медаллю чи чемпіонським титулом стоять роки напружених тренувань, невтомної праці над собою задля поставлених спортивних цілей», – прокоментувала завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліна Рибалко.

На зустріч з студентами-першокурсниками факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали: Заслужений тренер України з футболу, майстер спорту України з футболу, головний тренер з футболу КЗ ПДЮСШ «Молодь-2016», колишній гравець футбольної команди «Ворскла Полтава» Сергій Ходирєв, майстер спорту України з футболу, кандидат до головної команди Збірної України з футболу, гравець футбольної команди «Ворскла Полтава», бронзовий призер Чемпіонату України з футболу Владислав Кулач, майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту, неодноразовий призер Чемпіонатів України, Чемпіонатів світу з гирьового спорту Ярослав Сушко, Заслужений майстер спорту України з гирьового спорту, чемпіон світу в ривку 2019 р., багаторазовий чемпіон України з гирьового спорту, Чемпіонатів Європи в окремих вправах з гирьового спорту Ігор Гавришко та майстер спорту України з гирьового спорту, чемпіон Європи серед юніорів з гирьового спорту 2018, 2019 р., бронзовий призер Чемпіонату світу 2019 р., багаторазовий чемпіон України Євген Остапчук. Четверо титулованих спортсменів зараз навчаються на магістратурі спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» факультету фізичної культури та спорту нашого університету.

Модерувала захід доктор педагогічних наук, завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка Ліна Рибалко.

Гості розповіли про шляхи становлення у спорті, процес підготовки до участі у спортивних турнірах та чемпіонатах, поділилися планами на професійне майбутнє: «Своєрідна формула успіху у спорті – можливість постійно отримувати нові знання, надихатися прикладом відомого спортсмена чи власного тренера та не боятися рухатися вперед, через власні перемоги та поразки. Якщо працювати над собою – все неодмінно вийде!».

Заслужений тренер України з футболу Сергій Ходирєв має чимало спортивних досягнень, серед його вихованців – відомі футболісти Андрій П'ятов, Артем Громов, Володимир Чеснаков, Олег Бараннік. У 2014 році він входив до тренерського штабу клубу «Карлівка», брав участь у матчах ветеранів.

Для гравця футбольного клубу «Ворскла», екс-гравця ФК «Шахтар» і молодіжної збірної України Владислава Кулача взірцем у становленні кар’єри став батько. Старший брат теж пішов спортивною стежкою, тому ким стати питання у родині навіть не стояло. Вміння працювати в команді, прислухатися до порад досвідченого тренера й напружено тренуватися – без цього спортсмен навіть не уявляє свого життя. Крім того, всі запрошені зазначають: тренування, виступи на змаганнях, участь у чемпіонатах – це чудова можливість побачити світ, розширити власний світогляд, не зациклюватися на попередніх досягненнях.

«У житті необхідна мрія, не забуваймо, що саме її наявність мотивує, заряджає та веде вперед. Головне – мрійте, вірте в себе та досягайте поставленої мети!», – побажав Владислав.

Ярослав Сушко та Ігор Гавришко додали: «Хочемо побажати, щоб все, про що ви мрієте, неодмінно вийшло. У будь-якому спорті, професії прагніть успіху та випробовуйте себе, розширюйте власний кругозір, розвивайтеся як гармонійна особистість». Варто відзначити, що за підтримки адміністрації університету, безпосереднього сприяння ректора, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» в Полтавській області Володимира Онищенка, чемпіони-гирьовики вестимуть тренування з гирьового спорту для студентів університету у щойно відремонтованому залі важкої атлетики.

Найактивнішими учасниками зустрічі стали студенти групи 102-ГС. Студентів цікавило: як відбулося становлення у спорті, яка перемога стала знаковою у кар’єрі, чи існують у спортсменів особливі ритуали підготовки до змагань, скільки часу займає підготовка до виступів? Приклад сучасників надихав студентів задуматися над власними життєвими орієнтирами, переглянути світогляд та сконцентруватися на досягненнях і побудові амбітних планів, – говорили після зустрічі студенти.

Першокурсники не лише змістовно поспілкувалися, а й отримали запрошення до спортивних секцій футболу та гирьового спорту.

«Хочу побажати мати мрію, досягати мети і неодмінно пам’ятати: які б не були перешкоди, можна змінювати засоби, але не відмовлятися від своєї мети! Не зраджуйте моральним загальнолюдським цінностям, залишаючись людиною незалежно від того, якого б високого рівня ви не досягли. Бажаю успіхів у навчанні, науці і спорті, нових перемог, нових досягнень! Прославляйте свій університет, свою країну, а ми будемо вас підтримувати та пишатися вами!» – побажала першокурсникам та гостям декан факультету фізичної культури та спорту Наталія Беседа.

Всеукраїнський Олімпійський урок проводиться щорічно у вересні задля популяризації спорту, утвердження здорового способу життя та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»