2022-12-07

Волонтери політехніки привітали захисників зі святом і відвідали поранених у госпіталі

Волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з нагоди Дня Збройних Сил України підготував привітання для військовослужбовців Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Ректор університету, професор Володимир Онищенко вручив керівництву та особовому складу центру відзнаку і разом з волонтерами відвідав поранених.

Волонтери політехніки привітали захисників зі святом і відвідали поранених у госпіталі

З нагоди Дня Збройних Сил України представники Волонтерського штабу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  завітали до Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки і привітали військових з професійним святом.

Незламних захисників та захисниць особисто привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, який відзначив ключову роль української армії у спротиві російській агресії. За словами очільника Полтавської політехніки, тепер неможливо собі уявити націю, чий мужній дух та залізна воля до перемоги перевершить звитягу українців.

«Цьогоріч цей день дуже особливий, адже ми вшановуємо повсякденний подвиг наших військових в умовах російської воєнної агресії, низько вклоняємося героїзму тих, хто береже наш мир, створює можливості  студентам навчатися наживо, а викладачам проводити  масштабні заходи та науково–практичні конференції. Цінуємо наданий нам шанс займатися професійною діяльністю, реалізовувати найамбітніші плани та спільними зусиллями наближати нашу Перемогу!

Полтавська політехніка тримає власний освітній фронт, роблячи все можливе задля успішного опановування студентською молоддю якісних знань, адже за майбутніми професіоналами – відбудова зруйнованої інфраструктури, соціально-економічне відновлення життя в найкращій країні світу – Україні. А створений на початку війни Волонтерський штаб  політехніки продемонстрував готовність молоді надавати посильну допомогу нашим захисникам, працюючи на благо рідного народу.

Від себе особисто та багатотисячного колективу Полтавської політехніки висловлюю щиру вдячність керівництву – полковнику Дмитру Анатолійовичу Губському та особовому складу Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за багаторічну плідну співпрацю — завдяки вам працюємо, навчаємося, професійно зростаємо, вашою незламністю захоплюється увесь світ та пишаються українці! Миру та Перемоги нашій країні!» – привітав ректор.

Очільник Полтавської політехніки виконав почесну місію – вручив Почесну грамоту університету військовому комісаріату та колективу Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за незламність, нескореність, мужність, силу духу, патріотизм і колосальну жагу до перемоги над ворогом.

«Шановні військовослужбовці! Сьогодні у вашій особі хочу привітати усіх захисників та захисниць України, які упродовж  дев’яти місяців затяжної кровопролитної війни з російським агресором відстоюють територіальну цілісність та суверенність нашої країни. Українська армія вкотре поламала підступні плани ворога, перетворивши мрії російської федерації про підкорення волелюбної нескоренної нації  на неправлоподібний міф. Сотні років наш народ виборював  спільну свободу, не відступиться від переможної  боротьби і нині, адже за кожним звільненим містом, містечком чи селом  сотні врятованих життів, людських доль та віри в те, що все буде добре!» – наголосив Полтавський обласний військовий комісар Дмитро Губський.

Почесними Грамотами та медалями відзначили кращих  військовослужбовців, які 15 років життя віддали служінню у Збройних Силах України, проявили відвагу, звитягу та сильний дух у сутичках з ворогом.  Під час урочистих зборів чергові військові звання отримали четверо  військовослужбовців Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які сумлінною працею, відкритою громадянською позицією  продемонстрували  готовність відстоювати незалежність нашої країни.

Як сказав засновник Волонтерського штабу Полтавської політехніки, керівник Центру культури і студентської творчості університету та радник ректора з молодіжної політики Артем Лоік, саме завдяки військовослужбовцям Збройних Сил України, які ціною власного життя боронять країну, не відступаючи перед російським агресором, кожен свідомий українець може працювати, навчатися, волонтерити і збирати гуманітарну допомогу для тих, хто цього наразі потребує. Він подарував авторську поезію, написану з початку повномасштабного вторгнення, та кілька пісень, пройнятих лейтмотивом незламності українського народу.

 «Війна не залишила байдужим жодне серце, вона змінила хід нашого життя, змінила нас самих. Українці стали по-іншому мислити, об’єдналися і змогли зробити надможливе – не зламатися і не втратити віру у власні сили! Колосальні зміни  відчуваю у самому собі, розуміючи, що можу зробити значно більше. Сьогодні я дарую вам свої вірші, пісні, завдячуючи їхнім створенням саме вам, найкращій найсправедливішій армії світу!» – наголосив  засновник   Волонтерського штабу Полтавської політехніки і керівник  Центру культури і студентської творчості університету Артем Лоік.

Ще один музичний подарунок військовим зробила студентка факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки Марія Серба.

Волонтери разом з ректором відвідали військовий шпиталь – подарували захисникам концерт-подяку і трохи необхідних речей.

«Ця підтримка взаємна — саме наші воїни мотивують робити ще більше корисного! Мали за честь поспілкуватись і потиснути руки! Бажаємо якнайшвидшого одужання. Атмосфера була неймовірною!» – прокоментував ректор.

Раніше волонтери Полтавської політехніки представили свій досвід на форумі «Перемагаємо разом», а майбутні перекладачі зібрали благодійну допомогу для підрозділу ЗСУ.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»