2023-01-23

Вступники зможуть обирати спеціальності з різними комбінаціями НМТ

Під час вступної кампанії -2023 абітурієнти матимуть можливість вступати на різні спеціальності незалежно від комбінації навчальних дисциплін, які оберуть при складанні національного мультипредметного тесту (НМТ). Відповідну можливість передбачає модель проведення вступних випробувань, презентована Міністерством освіти і науки України.

Вступники зможуть обирати спеціальності з різними комбінаціями НМТ

Під час вступної кампанії абітурієнти матимуть можливість вступати на різні спеціальності незалежно від комбінації предметів, яку обере учасник національного мультипредметного тесту.

Відповідну можливість передбачає модель проведення національного мультипредметного тесту, що була презентована Міністерством освіти і науки України 20 січня 2023 року.

Зокрема, незалежно від обраного вступником додаткового (третього) предмета позитивний результат НМТ дозволить подавати заяву для вступу на будь-яку спеціальність з урахуванням коефіцієнтів, установлених для предметів на різні спеціальності.

Для отримання позитивного результату за шкалою 100-200 балів з кожного предмета учаснику буде необхідно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів.

Детальніше про особливості проведення НМТ у 2023 році тут.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії -2023 приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Нагадаємо, представлено модель вступної кампанії до закладів вищої освіти.

Раніше науковці провідних українських університетів можуть отримати індивідуальні гранти, відкрито стипендіальну програму для науковців від Британської Асоціації Слов’янських та Східноєвропейських Студій, оприлюднено конкурси Програми Європейського Союзу Erasmus+ на 2023 рік.

 

 Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»