2023-09-11

Естонський університет природничих наук запрошує викладача та студентів-архітекторів до програми академічної мобільності Erasmus+

Партнер Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Естонський університет природничих наук запрошує викладача та 2-х студентів-архітекторів взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у 2023/2024 навчальному році. Дедлайн подання заявок на участь у конкурсному відборі – 09 жовтня 2023 року.

Естонський університет природничих наук запрошує викладача та студентів-архітекторів до програми академічної мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Естонський університет природничих наук Estonian University of Life Sciences (Естонія) запрошує науково-педагогічного працівника та двох студентів-архітекторів взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у 2023/2024 навчальному році.

Викладачі та студенти, бажаючі взяти участь у програмі та які відповідають нижчевикладеним вимогам, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зав’язків.

Дедлайн – 09 жовтня 2023 року.

 

Інформація для студентів:

Здобувачі вищої освіти четвертого курсу першого (бакалаврського) та першого курсу другого (магістерського) рівня спеціальностей «Архітектура та містобудування», «Архітектура будівель і споруд», «Містобудування», «Міське будівництво та господарство» мають можливість взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у партнерському університеті Estonian University of Life Sciences (Естонія) у весняному семестрі 2023/2024 навчального року (з 01 лютого 2024 року по 20 червня 2024 року).

Мова навчання – англійська (рівень B2).

Бажаючі взяти участь у програмі обміну можуть ознайомитись зі змістом запропонованих програм (див.«Spring Semester»). За посиланням доступна детальніша інформація про зміст курсів та очікувані результати навчання.

Учасники програми мобільності упродовж 5 місяців отримуватимуть стипендію у розмірі 800 EUR, а також разову компенсацію транспортних витрат у розмірі 275 EUR. Приймаюча сторона (Estonian University of Life Sciences) допоможе з поселенням до  гуртожитку.

Брати участь у програмі обміну можуть лише студенти/студентки, які мають діючий (як мінімум по серпень 2024 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності та  володіють англійською мовою  на рівні B2/C1.

До участі у конкурсу допускаються як студенти, що знаходяться в Україні, так і ті студенти, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям. Усі студенти, які підпадають під будь-яку із цих категорій, автоматично отримують додаткову фінансову допомогу у розмірі 250 EUR щомісячно за умови, що вони мають документи, що підтверджують їхній  статус.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, їм потрібно підготувати пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки.

Університет Estonian University of Life Sciences залишає за собою можливість провести співбесіду у дистанційному режимі з усіма кандидатами, що подали заявки на участь.

При відборі учасників програми остаточне рішення приймається університетом Estonian University of Life Sciences.

Кандидатам на участь у програмі потрібно подати інформацію про себе, виписку про успішність, мотиваційний лист, CV, сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови, копію ID-картки (українського паспорту) та копію закордонного паспорту через свою випускову кафедру чи інститут.

Виписка про успішність (transcript of records), мотиваційний лист (motivation letter), автобіографія (CV), сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови (a certificate proving their level of English) подаються англійською мовою.

 

Загальна інформація:

Проживання: студенти-учасники програми будуть поселені в гуртожитку (Torn dormitory), що знаходиться на території університету. Затверджені учасники програми обміну самостійно бронюють собі кімнату на веб-сторінці гуртожитку не пізніше грудня 2023 року. Детальнішу інформацію можна знайти тут.

Страхування: усі відібрані студенти-учасники програми обміну зобов’язані самостійно купити медичне страхування на весь період навчання в Естонії. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються. Більше інформації про страхування можна знайти тут.

Орієнтаційний тиждень: орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру (орієнтовно – з 25 січня 2024 року) з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Листування та соцмережі університету: усі студенти-учасники програм обміну автоматично додаються до списку розсилок університету та запрошуються долучитись до ESN Tartu та International Club of EMÜ community в Facebook.

Віза: Усі студенти- учасники програми мають подати документи на візу (long-term (D) visa) у найближчому посольстві Естонії в Україні чи за кордоном якомога раніше (одразу після відбору до участі у програмі). Список Посольств Естонії можна знайти тут. Студенти подають документи на візу самостійно і за власні кошти. Витрати, пов’язані із отримання візи, не фінансуються програмою Erasmus+.

 

Орієнтовна вартість проживання в Естонії:

Житло: проживання в гуртожитку університету – EMÜ dormitory: – 142 EUR 1 місце в 2-місній кімнаті, 284 EUR (2-місна кімната на 1), включно з комунальними послугами. Зйом картири (самостійно) – 350 – 600 euro + комунальні.

Продукти/харчування: близько 300 euro на місяць

Громадський транспорт: 0 – 26 euro на місяць

 

Інформація для викладачів:

Естонський університет природничих наук Estonian University of Life Sciences запрошує  викладача взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 в межах спеціальності 0731 Architecture and town planning (актуально для співробітників навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, які викладають/проводять наукові дослідження в рамках спеціальностей «Архітектура та містобудування», «Архітектура будівель і споруд», «Містобудування», «Міське будівництво та господарство»).

Програма обміну (teaching або training) триватиме 5 днів (+ 2 дні дороги) і може бути реалізована як в осінньому, так і в весняному семестрах 2023/2024 навчального року (за домовленістю між вузами).

Учасник програми обміну отримає грант на проживання та харчування у розмірі 140 EUR/день та компенсацію транспортних витрат у розмірі 275 EUR.

Мова обміну – англійська (рівень B2 і вище).

Кандидати на участь у програмі обміну повинні подати до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф) в друкованому та електронному вигляді (interoffice@nupp.edu.ua) інформацію про себе разом із автобіографією (CV), мотиваційним листом (motivation letter) та запропонованими темами викладання/навчання (proposed topics of teaching/training).

Після відбору кандидатів Полтавською політехнікою, координатор мобільності з університету Estonian University of Life Sciences залишає за собою право зв'язатися з заявником для проведення онлайн-інтерв'ю або запросити додаткову інформацію чи документи.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись тут.

Учаснику програми нададуть кімнату в університетському хостелі, що знаходиться на території. Учасник програми повинен самостійно забронювати собі кімнату в хостелі. Вартість проживання у 2-місній кімнаті (1 місце) становить 20 EUR/добу, вартість 2-місної кімнати на 1 людину – 40 EUR/добу.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координатора програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38(095) 91 08192).

Нещодавно студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії, а науковець політехніки став переможцем конкурсу наукових досліджень від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»