2020-10-19

Юристи-практики поділилися професійними лайфхаками з майбутніми правознавцями

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» динамічно та змістовно відзначили День юриста: студенти удосконалювали отримані професійні навички та обговорювали з професіоналами особливості юридичної діяльності у органах державної влади.

Юристи-практики поділилися професійними лайфхаками з майбутніми правознавцями

До відзначення професійного свята долучилися студенти спеціальності 08 «Право», науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», представники органів державної влади, фахівці юридичних служб Полтавської області.

«Непроста та водночас цікава професія юриста сприяє налагодженню міцних зв’язків між законотворчістю та реальною юридичною практикою, досвід, накопичений сумлінною працею, постійним саморозвитком, щедро передаєте тим, хто стане гідним продовжувачем обраної справи. Працюючи з молоддю, велику надію покладаємо на те, що спільні зусилля дозволять нам й надалі будувати сильну правову державу, бажаємо натхнення та життєвої енергії, оптимізму та успіхів у професійній діяльності!», – привітала колег кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Інна Кульчій.

Через карантинні обмеження спілкування з запрошеними гостями та дискусію-тренінг «Особливості організації юридичної практичної діяльності в органах державної влади» провели в онлайн-форматі на платформі Zoom. До заходу залучилися першокурсники та студенти старших курсів Полтавської політехніки, а запрошеними спікерами стали:

Марина Боцва – заступник начальника юридичного відділу Управління Північно-східного офісу Державної аудиторської служби України в Полтавській області;

Оксана Атаманюк – начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області;

Олександр Байбара – головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Управління екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу Державної екологічної інспекції.

Фахівці розповіли про особливості здійснення юридичної діяльності в контролюючих органах державної влади, шляхи вирішення колективних трудових спорів, поділилися власним досвідом роботи у державних службах та юридичній сфері.

За словами Олександра Байбари, лише постійна самоосвіта та наполеглива праця над власним професійним розвитком стануть запорукою успішної діяльності фахівця-юриста.

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» постійно залучають фахівців-практиків, представників органів місцевої влади, державних службовців. Університет має низку угод і меморандумів з державними установами, юридичними фірмами, бізнес– структурами – потенційними працедавцями, зацікавленими у якісній підготовці майбутніх фахівців.

Науково-педагогічний колектив кафедри публічного управління, адміністрування та права університету активно залучає провідних спеціалістів юридичної галузі для зустрічей з молоддю. Наприклад, до політехніки завітали співробітники Полтавського науково – дослідного експертно – криміналістичного центру МВС України та ознайомили студентів – правознавців з роботою пересувної криміналістичної лабораторії.

«Дискусії, обмін досвідом, позитивна мотивація майбутніх юристів спонукають ще активніше вдосконалювати методики викладання юридичних дисциплін та сприяти формуванню у студентів правового мислення. Кафедрою публічного управління, адміністрування та права чимало зроблено задля популяризації спеціальності серед вступників до політехніки, постійно покращуємо умови для навчання та гармонійного розвитку студентської молоді», – підкреслила доктор економічних наук, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує фахівців юридичної галузі долучатися до наукових заходів.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»