2020-09-07

Ювілей університету відзначатиметься на державному рівні

Верховна Рада України включила 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до переліку пам’ятних дат та ювілеїв, які цьогоріч відзначатимуться на державному рівні.

Ювілей університету відзначатиметься на державному рівні

Прийнято Постанову «Про внесення змін до додатка до Постанови Верховної Ради України "Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році"», повідомляють на офіційному сайті парламенту. «За» проголосували 318 народних обранців.

Верховна Рада України постановила внести до додатка до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році» зміни і доповнила розділ I абзацом «90 років з часу заснування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (1930)».

Постанова набрала чинності 2 вересня 2020 року – з дня її прийняття.

«Надзвичайно почесно і приємно починати ювілейний навчальний рік з такої новини – це особлива сторінка в історії університету. Наш заклад вищої освіти був відкритий в епоху складних суспільних змін, та попри складнощі які притаманні кожному історичному періоду, вже майже століття готує найкращих фахівців інженерно-технічного, будівельного, економічного профілю. Нині це – потужний європейський університет класичного типу: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а перелік спеціальностей розширився. Про заходи, заплановані у рамках святкування, буде повідомлено додатково. Щиро вітаю науково-педагогічний та студентський колектив! Віват, Університет!», – привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, до Дня незалежності України Президент України Володимир Зеленський нагородив ректора орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Постанова Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році» була підготовлена та підтримана парламентом з метою консолідації та розвитку історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам'яті та належного відзначення і вшанування пам'ятних дат і ювілеїв. Вона передбачає рекомендувати Міністерству освіти і науки України: забезпечити проведення у середніх та вищих навчальних закладах уроків, виховних годин, круглих столів, науково-практичних конференцій, інших тематичних заходів, приурочених до пам'ятних дат і ювілеїв 2020 року; включити теми, присвячені пам'ятним датам і ювілеям 2020 року, до переліку тем конкурсів Малої академії наук України, рефератів, курсових та дипломних робіт у вищих навчальних закладах; Міністерству культури, молоді та спорту України – забезпечити організацію у закладах культури тематичних виставок, експозицій, присвячених пам'ятним датам і ювілеям 2020 року.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»