2023-02-03

Завідувачка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування нагороджена почесним званням «Заслужений працівник Полтавської політехніки»

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у підготовку професіоналів фінансової сфери доктора економічних наук, професора, завідувачку кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліану Птащенко ректор Володимир Онищенко за рішенням Вченої ради нагородив почесним званням «Заслужений працівник Полтавської політехніки».

Завідувачка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування нагороджена почесним званням «Заслужений працівник Полтавської політехніки»

2 лютого під час засідання Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ректор, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко від імені науково-педагогічного колективу та від себе особисто привітав з ювілеєм доктора економічних наук, професора, завідувачку кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Ліану Птащенко.

Відповідно до рішення Вченої ради університету за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих професіоналів фінансової сфери науковиця Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права нагороджена почесним званням «Заслужений працівник Полтавської політехніки».

«Навіть в умовах воєнного стану, незважаючи ні на що, в дружньому колі однодумців продовжуємо добрі традиції Полтавської політехніки вітаємо тих, без кого неможливо уявити університет, хто власним прикладом щоденно популяризує його освітній бренд, чия любов до обраної справи заряджає на подвійний результат!

Шановна Ліано Олександрівно, щиро дякуємо за вашу цілеспрямованість, сумлінну працю, високу громадянську позицію та професіоналізм! Нехай ваші науково-освітні здобутки примножуються і здійснюються найзаповітніші мрії! Зичимо міцного здоров’я, щастя, наукового ентузіазму, натхнення у підкоренні нових вершин!», – привітав ректор університету, професор Володимир Онищенко.

На адресу ювілярки прозвучали теплі слова від керівництва університету, колег – науковців та студентської молоді, які відзначали неабияку працездатність, наполегливість та цілеспрямованість, закоханість в обрану справу та віддане служіння науці Ліани Олександрівни. Упродовж багатьох років власним прикладом мудра наставниця надихає студентів, аспірантів та випускників відкривати глибини фінансової грамотності, різнобічно розвиватися у професійному плані, реалізовувати найамбітніші мрії та не зупинятися на досягнутому.

Ліана Птащенко – авторка понад 200 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі 4 статтей у НМБ Scopus і Web of Science, має 8 свідоцтв про реєстрацію авторських прав. Членкиня редакційної колегії наукового видання, включеного до переліку наукових фахових видань України «Економіка і регіон» (категорія Б), Наукового вісника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та іноземних рецензованих наукових видань.

У колі наукових інтересів: розвиток корпоративного сектора, управління національною економікою, збалансування економічних інтересів, економічна безпека держави, фінансовий менеджмент у сфері бізнесу. Ліана Олександрівна була лекторкою-коучером Молодіжного бізнес-інкубатора (2019-2020рр.), під її керівництвом підготовлено 1 кандидата економічних наук. Студенти та випускники науковиці неодноразово ставали переможцями і призерами конкурсів наукових робіт, учасниками всеукраїнських та міжнародних науково-практичних та Інтернет-конференцій.

За численні науково-освітні досягнення Ліана Олександрівна Птащенко нагороджена Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти» та Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення», Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Полтавської обласної державної адміністрації.

Зворушена всезагальною увагою, науковиця подякувала адміністрації, колективу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права та усього університету за всебічну підтримку та можливість працювати на благо рідного народу.

«Дорогі мої, скільки привітань – теплих, щирих – від колег, друзів, випускників університету – я ще не отримувала! Відчуваю теплоту та щирість святкових побажань, вашу відкритість у ставленні до мене. Полтавська політехніка – це спільний дім, де хочеться навчатися, працювати, творити! Особлива подяка ректору, професору Володимиру Онищенку за те, що він, як мудрий керівник, цінує кожного працівника й мотивує нас на нові звершення та здобутки, рідній кафедрі за теплі людські відносини та тихе сімейне тепло.

Вручення почесного звання «Заслужений працівник університету» –приємна й важлива подія в моєму житті, що зобов’язує рухатися далі, разом з колективом утримувати високі рейтингові позиції кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, здійснювати внесок у перемогу України якісною підготовкою високопрофесійної, суспільно свідомої молоді, котрій відбудовувати національну економіку на основі європейських стандартів та цінностей. Дякую усім за святкові привітання, за те, що ви є у моєму житті! Служу Університету! Слава Україні!», – подякувала Ліана Птащенко.

Нагадаємо, під час засідання Вченої ради університету трьом науковицям вручили атестати про вчене звання професора та доцентів.

Раніше університет третій рік поспіль лідирує серед закладів вищої освіти Полтавщини у рейтингу Webometrics 2023, у політехніці завершили навчання майже півтисячі випускників магістратури.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»