2023-01-23

Абітурієнти з окупованих територій вступатимуть дистанційно

Вступники, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити усі процедури вступної кампанії-2023 дистанційно. Укласти договір про здобуття освіти такі вступники зможуть впродовж трьох місяців після початку навчання. Застосування пільг для жителів особливо небезпечних територій буде визначено навесні 2023 року.

Абітурієнти з окупованих територій вступатимуть дистанційно

Вступники, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити усі процедури вступної кампанії-2023 дистанційно. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Укласти договір про здобуття освіти такі вступники зможуть впродовж трьох місяців після початку навчання.

Застосування пільг для жителів особливо небезпечних територій буде визначено навесні 2023 року з урахуванням ситуації в Україні.

Нагадаємо, Міністерством освіти і науки разом з Українським центром оцінювання якості освіти була презентована модель проведення національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Детальніше про особливості проведення НМТ у 2023 році тут.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії -2023 приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Раніше науковці провідних українських університетів можуть отримати індивідуальні гранти, відкрито стипендіальну програму для науковців від Британської Асоціації Слов’янських та Східноєвропейських Студій, оприлюднено конкурси Програми Європейського Союзу Erasmus+ на 2023 рік.

 

 Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»