2023-09-27

Адміністрація університету подбала про розміщення студентів у комфортних умовах гуртожитків

25 вересня на засіданні ректорату Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розглянули питання розміщення студентів у студмістечку на 2023-2024 навчальний рік. Проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Замахін доповів про стан поселення, умови проживання в гуртожитках і підготовку до опалювального сезону.

Адміністрація університету подбала про розміщення студентів у комфортних умовах гуртожитків

Керівництво Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» велику увагу приділяє питанню поселення та забезпечення житлом усіх студентів у гуртожитках студентського містечка.

Станом на 25 вересня 2023 року у студмістечку проживає понад дві тисячі студентів.

«Другий рік поспіль в університеті розпочато навчальний рік в умовах дії воєнного стану, тож використання укриттів стали невід’ємною частиною навчального процесу. За сприяння адміністрації Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Агентства ООН з питань міграції, кожне сховище студентського містечка було доукомплектовано новими матрацами, ковдрами, стільцями, боксами для харчів, запасом ліхтариків та медикаментів. Закуплено запас питної води, проінспектовано кожне укриття. Окрема увагу приділяється інформуванню студентів про алгоритми евакуації, виконання інструкції з питань безпечної життєдіяльності в умовах воєнного стану на випадок сигналу небезпеки «Увага! Повітряна тривога», правила поведінки при виявленні підозрілого предмету», – зазначив Андрій Замахін.

Проректор з науково-педагогічної роботи доповів про результати ремонтних робіт у гуртожитку та представив план проведення ремонтних робіт в інших кімнатах кампусу. Загалом житловий фонд гуртожитку у гарному стані завдяки інвестиціям у розвиток матеріальної бази університету та власним ініціативам мешканців гуртожитку.

На території студмістечка продовжується реалізація проєкту «Green Campus»: сміття сортується – студенти мають можливість здавати паперові і пластикові відходи в спеціально облаштовані місця. За минулий навчальний рік у студмістечку зібрали понад 2,1 т макулатури і 1700 кг ПЕТ пляшок.

«Усі бажаючі студенти, які потребують житла, розміщені в гуртожитках студентського містечка. Завдання студентів під час війни – вчитися. Дисципліна і умови проживання в гуртожитку – це наша спільна задача.

Нагальні побутові і безпекові питання адміністрація університету тримає на контролі. Звісно, ми б хотіли зробити умови ще кращими, але, навіть з обмеженим бюджетом через воєнний стан, ми не зменшуємо обсягів запланованих поточних ремонтів. Знаходимо можливості, зробили масштабну модернізацію санітарної інфраструктури – вбиралень, душових, комунікацій, системи опалення. Уже відбулись перші збори з мешканцями студмістечка, помічниця ректора з адміністративно-господарських питань відпрацювала концепцію подальших ремонтних робіт.

Прохання до мешканців студмістечка дбайливо ставитись до майна і ремонтів, виконаних задля комфорту усіх мешканців гуртожитків. Будьте відповідальними громадянами, залишайте після себе лише гарні спогади про студентські роки» – наголосив ректор, професор Володимир Онищенко.

З метою забезпечення безпеки мешканців гуртожитків постійно перевіряється пожежний інвентар, засоби первинного пожежогасіння, аварійні сигналізації та системи оповіщення, запасні та допоміжні виходи.

Ректорат підтримав пропозицію посилення контролю за дотриманням пожежних норм студентами, що проживають у студентському містечку, і проведення чергових об’єктових навчань.

Для організованого оформлення субсидії на опалювальний період для всіх бажаючих мешканців підготовлені бланки – студенти можуть отримати суттєву економію на вартості проживання при збереженні комфортних умов.

Нагадаємо, ректорат відзначив високий рівень безпекових умов навчання в умовах воєнного стану, працівники Полтавського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області проводили з мешканцями студмістечка спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захистусудові охоронці та поліцейські провели у політехніці тренінг з домедичної допомоги та основ безпеки, кафедра фізичної терапії та ерготерапії отримала набір рюкзаків першої домедичної допомоги від Товариства Червоного Хреста в Україні.

Раніше у Полтавській політехніці відкрили зразковий Пункт Незламності і студентський хаб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»