2022-12-19

Аспірантка кафедри будівельних конструкцій захистила дисертацію в умовах блекауту

Аспірантка кафедри будівельних конструкцій Полтавської політехніки Ліна Клочко успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія». Захист роботи відбувся попри повне знеструмлення міста Полтави та області через ранковий обстріл об’єктів енергозабезпечення України.

Аспірантка кафедри будівельних конструкцій захистила дисертацію в умовах блекауту

16 грудня 2022 року на засіданні спеціалізованої вченої ради ДФ 44.052.007 Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» аспірантка кафедри будівельних конструкцій Ліна Клочко успішно захистила дисертацію на тему «Прогнозування імовірних механізмів руйнування будівель» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 19 «Архітектура та будівництво» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», яку виконала під керівництвом доктора технічних наук, професора Сергія Пічугіна. Метою роботи було створення алгоритму моделювання механізму ймовірного виникнення аварії на будівельному об'єкті.

Рецензентами представленої наукової роботи виступили доктор технічних наук, завідувач кафедри буріння та геології ННІ нафти і газу, професор Юрій Винников і кандидат технічних наук, доцент кафедри будівництва та цивільної інженерії ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Тетяна Галінська.

Офіційні опоненти − доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів Національного авіаційного університету Олександр Лапенко та доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри залізобетонних конструкцій Одеської державної академії будівництва та архітектури Євгеній Клименко.

На захист зібрався повний склад спеціалізованої вченої ради на чолі з головою – доктором технічних наук, професором, завідувачем кафедри  кафедри будівництва та цивільної інженерії Олександром Семком.

«Керівництво університету посприяло у вирішенні питань електрозабезпечення та встановлення стабільного інтернет-зв’язку під час повного блекауту міста Полтави та області через ранковий обстріл об’єктів енергетичної інфраструктури України. Захист дисертаційної роботи було успішно проведено онлайн – скористались генератором і системою Starlink. Складні умови не зупиняють роботу університету, адже адміністрація Полтавської політехніки вчасно подбала про сучасні автономні джерела енергії та зв’язку для того, щоб робота не зупинялась. Щирі вітання здобувачці та її науковому керівнику!» – прокоментувала рецензентка, кандидат технічних наук Тетяна Галінська.

Щиро вітаємо Ліну Клочко та її наукового керівника – доктора технічних наук, професора Сергія Федоровича Пічугіна з успішним захистом та бажаємо подальших професійних успіхів і натхнення до наукового пошуку!

Нагадаємо, чотирьом науковицям політехніки присуджено Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік, а PhD-студент спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» Олександр Дроботя став лауреатом Премії Верховної Ради України.

Раніше науковців політехніки нагородили відзнаками МОН та вручили атестати про присвоєні наукові звання.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»