2021-12-17

Автори інноваційних стартапів стали переможцями конкурсу підприємницької діяльності «StartUP Poltava Region»

Серед 11 поданих бізнес-проєктів конкурсний комітет обрав 6 найкращих у двох номінаціях – «Інноваційні стартап-проєкти» і «Традиційні стартап-проєкти». Науковці і студенти університету, які брали участь у конкурсі, здобули І і ІІІ місця у номінації «Інноваційні стартап-проєкти».

Автори інноваційних стартапів стали переможцями конкурсу підприємницької діяльності «StartUP Poltava Region»

17 грудня у Полтавській обласній державній адміністрації нагородили переможців конкурсу підтримки підприємницької діяльності «StartUP Poltava Region». Його започатковано цього року відповідно до Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2021-2023 роки.

«Вибір кращих проєктів був для нас досить складним. Започаткування конкурсу стало можливим завдяки  підтримці депутатського корпусу Полтавської обласної ради. Метою активності є спрямування коштів обласного бюджету на започаткування підприємництва, створення нових напрямків або розширення вже існуючих видів підприємницької діяльності. У майбутньому ми плануємо продовжити дану ініціативу заради підтримки молодих підприємців», – зазначив заступник голови Полтавської ОДА Максим Калінін і вручив сертифікати на отримання грошової премії.

Відповідно до рішення конкурсного комітету «StartUP Poltava Region»  переможцями в номінації «Інноваційні стартап-проєкти» стали бізнес-проєкти:

І премія – створення діджитал-хабу «Upmix.com»  (автори: студент групи 301-ЕМ Михайло Бугаєвський, студентка групи 301-ЕР Аліна Бугай ННІ фінансів, економіки, управління та права)

ІІ премія – «Агронавігатор»

ІІІ премія – Створення мобільного додатку та інтерактивного сайту «B-parking» (автори: кандитат технічних наук, доцент Олександр Зима (ННІ архітектури, будівництва та землеустрою), кандидат економічних наук  Андрій Скрильник (ННІ  фінансів, економіки, управління та права) і студентка 3 курсу ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Поліна Остапенко)

Володарі першої премії запропонували створення win-win діджитал-хабу «Upmix.com» для аналізу ринку, апробації бізнес ідей  та підтримки стартап-проєктів, удосконалення їх бізнес-моделей, пошуку фінансування, взаємодії з громадами одразу трьох областей. Михайло Бугаєвський був переможцем конкурсу інвестпроєктів «Горизонти Полтавщини» та обласного конкурсу наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад».

Третю премію присуджено проєкту бронювання парковки «B-parking» з гаслом «Твоє місце на мапі Полтави». За словами лідера команди авторів Олександра Зими, стартап дає водіям зручний сервіс і покликаний вирішити чимало актуальних проблем: завантаженість центральних вулиць, підвищити безпеку руху, заповнити прогалини в існуючих сервісах е-парковок, відсутність інтерактивної карти парковок, відсутність ефективної і сучасної паркувальної політики в місті і регіоні, осучаснення меню муніципальних послуг, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості міста і регіону.

Нагадаємо, на початку березня політехніка підписала Меморандум про партнерство та співпрацю в сфері освіти, науки з виконавчим комітетом Полтавської міської ради та угоду про створення в Полтаві інноваційного кластеру спільно з холдингом «SIKORSKY CHALLENGE», а також відкрила перший на Полтавщині Центр підтримки технологій та інновацій.

Минулого року представниці політехніки перемогли на конкурсі стартапів у жіночому бізнес-марафоні.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»