2021-07-13

Азербайджанський університет архітектури та будівництва та Полтавська політехніка готуються до наступної конференції «Building Innovations»

Делегація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на чолі з ректором, професором Володимиром Онищенком відвідала Азербайджанський університет архітектури та будівництва.

Азербайджанський університет архітектури та будівництва та Полтавська політехніка готуються до наступної конференції «Building Innovations»

Відбулася робоча зустріч із проректором з навчальної роботи Азербайджанського університету архітектури та будівництва Акіф Фазіл оглу Гасімовим, проректором з міжнародних відносин Наргіз Джавад Гізі Абдуллаєвою, начальником управління зовнішніх зв’язків Фархадом Фаган оглу Алієвим та керівником сектору міжнародних програм та проектів Ісою Ібадулла оглу Мурадовим.

Азербайджанські партнери підкреслили високий рівень відносин з Полтавською політехнікою та пишаються спільною науковою подією – щорічною азербайджансько-українською конференцією «Building Innovations», яку організовують обидва університети. Наступного року відбудеться перша ювілейна конференція.

«Засвідчили свою повагу ректору, доктору архітектури, професору Гюльчохрі Мамедовій. Це ще одні наші азербайджанські партнери і ми надзвичайно цінуємо нашу дружбу і професійні зв'язки! На азербайджансько-українській конференції «Building Innovations», яку організовують Полтавська політехніка і Азербайджанський університет архітектури та будівництва, провідні науковці з різних країн світу обговорюють важливі інновації, обмінюються практичним досвідом та прогнозують розвиток галузі.

Дуже шкода, що минулого року пандемія порушила наш традиційний формат і вже дві конференції ми провели онлайн. Але дуже сподіваємось, що наступна відбудеться наживо, адже наша інтернаціональна академічна спільнота з великою теплотою згадує попередні зустрічі. Цьогорічна конференція була присвячена проблемам розвитку будівельних конструкцій, технологій й техніки, плануванню міст, будівель, інженерних мереж, питанням енергоефективної економіки та відновленню територій, постраждалих від бойових дій. Наші країни єднає одна біда – ми опалені війною. Тому повернення до мирного життя, налагодження економіки та інфраструктури є надзвичайно актуальними як з точки зору наукової проблематики, так і соціального впливу. І на ювілейній конференції очікуються нові цікаві та актуальні доповіді.

Вбачаємо великі перспективи розвитку будівельної галузі у якісній підготовці сучасних фахівців та наукових кадрів. Тож співпраця для спільного застосування теорії та практики, проведення спільних наукових заходів, досліджень, реалізація програм академічної мобільності для студентів та викладачів з метою неодмінно буде корисною і взаємовигідною для обох сторін!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Проректор з навчальної роботи розповів про перспективи співпраці для спільного застосування теорії та практики, проведення спільних наукових заходів, наукових досліджень, академічної мобільності для студентів та викладачів з метою подальшого зміцнення міжнародних зв'язків та зазначив, що взаємна співпраця буде корисною для обох сторін.

У свою чергу, проректор з міжнародних відносин поінформувала гостей про реформи в університеті, співпрацю з європейськими та турецькими університетами для підвищення якості освіти, проєкти, реалізовані в рамках програми Еразмус+ і програми подвійного диплому. Наргіз Абдуллаєва наголосила на важливості визначення пріоритетів двосторонньої співпраці, розповіла про міжнародний проєкт «Зимова школа», який проводиться щороку в університеті, та запросила Полтавську політехніку до участі.

За результатами робочої поїздки в Баку, делегація Полтавської політехніки домовилась про нові спільні наукові проєкти з Азербайджанським державним університетом нафти і промисловості і співпрацюватиме з одним із найсучасніших у світі центром підготовки буровиків.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»