2024-05-21

Тиждень безпеки дорожнього руху: поліцейські провели серію просвітницьких заходів для студентів та дошкільнят

У рамках Тижня безпеки дорожнього руху співробітники Управління патрульної поліції в Полтавській області у співпраці з Ґендерним центром Полтавської політехніки провели серію просвітницьких заходів для учасників освітнього процесу. Студенти та вихованці Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader пригадали правила поводження на вулиці, під часу руху та керування транспортним засобом, види відповідальності, що настає при скоєнні порушень правил дорожнього руху.

Тиждень безпеки дорожнього руху: поліцейські провели серію просвітницьких заходів для студентів та дошкільнят

У період з 13 по 19 травня 2024 року у рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 років в Україні триває перший етап щорічного Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. Заходи Тижня стосуються актуальних питань з безпеки на транспорті в Україні в умовах воєнного стану, а також популяризують дотримання безпечної поведінки на автошляхах, поширення знань про безпеку дорожнього руху.

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках Меморандуму про науково-освітню співпрацю між Полтавською політехнікою та Управлінням патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції відбулася серія просвітницьких заходів з безпеки дорожнього руху для учасників освітнього процесу.

Співробітники Управління патрульної поліції в Полтавській області провели тематичну гру з вихованцями Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader Полтавської політехніки і невимушено поспілкувалися з маленькими лідерами про основні правила поведінки під час дорожнього руху. Приємно вражає те, що діти змалечку знають правила поводження під час дорожнього руху, а батьки та вихователі садочку поглиблюють їхні знання, використовуючи власний життєвий та прктичний досвід.

Під час діалогу зі студентською молоддю, що відбувався у Студентському хабі Полтавської політехніки, патрульні поліцейські розповіли про різні види відповідальності, які можуть наставати при скоєнні порушень правил дорожнього руху. Молоді люди переглянули тематичні відеоролики та обговорили різні ситуації з професійної практики патрульних. До спілкування долучилася начальниця відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Полтавській області Марина Зінюха, яка зазначила, що подібні просвітницькі зустрічі триватимуть й надалі. Поліцейські обговорили зміни, що стосуються правил дорожнього руху, розібрали причини та специфіку аварійності у Полтавській області і пояснили найважливіші принципи безпеки на дорозі.

За словами завідувачки Ґендерного центру Полтавської політехніки, провідного юрисконсульта університету Олени Дубинки, подібні івенти за участю полтавських правоохоронців, рятувальників систематично проводяться з учасниками освітнього процесу, адже краще зайвий раз нагадати, щоб таки запобігти лиху.

За її словами, питання безпеки на транспорті і безпеки руху в цілому в умовах воєнного стану набувають особливої актуальності. Тож правопросвітницька робота спільними зусиллями з правоохоронцями продовжиться, в планах - реалізувати ще декілька спільних проєктів.

Нещодавно на базі політехніки відбувся тренінг з надання домедичної допомоги для судових охоронців України, а тренерки Ґендерного центру провели для студентського самоврядування тренінг з основ домедичної підготовки і тактичної медицини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»