2024-05-10

На базі політехніки відбувся тренінг з надання домедичної допомоги для судових охоронців України

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках співпраці з Національною школою суддів України та Службою судової охорони відбувся тренінг з надання домедичної допомоги для працівників Територіальних управлінь Служби судової охорони. Учасники відпрацювали алгоритми надання допомоги при невідкладних станах різноманітних соматичних захворювань та вдосконалили навички допомоги постраждалим в умовах воєнного часу.

На базі політехніки відбувся тренінг з надання домедичної допомоги для судових охоронців України

Тренінг відбувався в онлайн-форматі, проте організатори заздалегідь подбали про створення умов для якісного опанування практичних навичок. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і Ґендерний центр забезпечили технічну підтримку і пряму трансляцію для тренерів, які навчали основним практичним навичкам надання домедичної допомоги.

Тренерами з надання домедичної допомоги виступили начальник служби з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, майор Служби Геворг Геворгян та начальник медичної служби Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, лейтенант Служби Аміль Бабаєв, які наголосили на важливості та практикоорієнтованості проведення таких тренінгів. За їхніми словами, такі навички мають бути в кожного українця, особливо в сучасних умовах, коли в нашій країні третій рік триває війна.

У рамках тренінгу працівники Територіальних управлінь Служби судової охорони відпрацьовували алгоритми надання допомоги при невідкладних станах різноманітних соматичних захворювань, медичного сортування, порядок надання домедичної допомоги при наявності декількох постраждалих, пригадали правила поведінки та дотримання заходів безпеки під час роботи у зоні (осередку) надзвичайних ситуацій та вдосконалили навички допомоги постраждалим в умовах воєнного часу.

На початку тренінгу начальник медичної служби Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, лейтенант Служби Аміль Бабаєв коротко розповів про поняття, основні симптоми та причини виникнення невідкладних станів при розвитку в людей різноманітних соматичних захворювань та на реальних прикладах розповів про способи правильного реагування громадян на виникнення нестандартних ситуацій.

У другій частині тренінгу учасники вдосконалили навички надання домедичної допомоги у військовий час, обговорили особливості медичного сортування постраждалих, порядок надання домедичної допомоги при наявності декількох постраждалих, пригадали правила поведінки та дотримання заходів безпеки під час роботи у зоні (осередку) надзвичайних ситуацій.

Учасники, опановуючи практичні прийоми надання допомоги при критичних кровотечах, навчалися правильно користуватися турнікетами в умовах високого рівня загрози та без загрози, здійснювати чіткі дії при різних фізичних станах потерпілого.

За словами тренерів, можливість контролювати процес, чітко та грамотно роздаючи команди оточуючим вас особам, знання як діяти при пораненнях, вміння зупинити критичні кровотечі часто вже на перших хвилинах рятують людські життя, особливо в умовах активних бойових дій.

На завершення тренінгу в своєму заключному слові заступниця начальника відділу початкової підготовки суддів Національної школи суддів України Діана Сніцаренко та начальник служби з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, майор Служби Геворг Геворгян висловили переконання, що отримані навички допоможуть судовим охоронцям оперативно діяти та вчасно надавати домедичну допомогу усім, хто її потребує.

Нагадаємо, нещодавно тренерки Ґендерного центру провели для студентського самоврядування тренінг з основ домедичної підготовки і тактичної медицини.

Раніше судові охоронці та поліцейські провели у політехніці тренінг з домедичної допомоги та основ безпеки, у політехніці відбувся тренінг для працівників закладів дошкільної освіти з питань впровадження системи «Освіта і піклування», у Гендерному центрі провели тренінг з протидії булінгу для освітян, представники Товариства Червоного Хреста України провели тренінг з управління ризиками під час надзвичайних ситуаційу політехніці відбувся тренінг з підвищення психологічної стійкості для поліцейських, рятувальників і викладачів, а студенти політехніки пройшли тренінг з домедичної допомоги, який провели судові охоронці та патрульні поліцейські.


Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»