2024-03-19

Тренерки Гендерного центру провели для студентського самоврядування тренінг з основ домедичної підготовки і тактичної медицини

Представники студентського самоврядування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали тренінг з домедичної підготовки і тактичної медицини, який провели тренерки Гендерного центру Полтавської політехніки. Учасники відпрацювали основні алгоритми надання невідкладної домедичної допомоги та вдосконалили навички накладання турнікетів у випадках артеріальних кровотеч.

Тренерки Гендерного центру провели для студентського самоврядування тренінг з основ домедичної підготовки і тактичної медицини

Члени студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а також студентського профкому відпрацьовували основні алгоритми та комплекси дій з надання домедичної допомоги підготовки і тактичної медицини.

За словами тренерки Гендерного центру Полтавської політехніки, співробітниці Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції в Полтавській області, капітана поліції Наталії Новікової, у реаліях сьогодення надзвичайно важливою є поведінка очевидців небезпечних ситуацій та правильний алгоритм дій для допомоги усім, хто цього потребує у даний момент.

Студенти, опановуючи практичні прийоми надання допомоги при критичних кровотечах, навчалися правильно користуватися турнікетом в умовах високого рівня загрози та без загрози, здійснювати чіткі дії при різних фізичних станах потерпілого.

«Нашу зустріч зі студентським самоврядуванням та активістами громадського життя Полтавської політехніки присвятили обговоренню певної послідовності дій щодо надання допомоги та відпрацюванню зон, в яких вона надається.

У процесі нашого діалогу студентська молодь вдосконалила навички накладання турнікетів у разі артеріальної кровотечі після поранення, ще раз проговорили норми поведінки в ситуаціях виникнення кровотеч, важких чи легких поранень, навчилися визначати ступінь небезпеки в умовах надання невідкладної домедичної допомоги.

Запрошуємо всіх бажаючих долучатися до подібних заходів і отримати безцінний практичний досвід», – прокоментувала пані офіцер.

По завершенню тренінгу учасники одностайно прийшли до висновку, що такі навички потрібно мати кожному громадянину країни, яка вже третій рік потерпає від повномасштабного вторгнення.

Раніше у політехніці відбувся тренінг для працівників закладів дошкільної освіти з питань впровадження системи «Освіта і піклування», у Гендерному центрі провели тренінг з протидії булінгу для освітян, представники Товариства Червоного Хреста України провели тренінг з управління ризиками під час надзвичайних ситуацій, у політехніці відбувся тренінг з підвищення психологічної стійкості для поліцейських, рятувальників і викладачів, а студенти політехніки пройшли тренінг з домедичної допомоги, який провели судові охоронці та патрульні поліцейські.


Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»