2023-03-08

Четверо випускників аспірантури політехніки отримали дипломи докторів філософії

7 березня на засіданні Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ректор університету, професор Володимир Онищенко вручив дипломи випускникам аспірантури двох структурних підрозділів університету, які успішно захистили дисертаційні дослідження для здобуття першого наукового ступеня – доктора філософії.

Четверо випускників аспірантури політехніки отримали дипломи докторів філософії

Незважаючи на запровадження воєнного стану, активні бойові дії на території України, постійні ракетні загрози та блекаути, молоді науковці успішно захистили дисертаційні дослідження при на засіданнях разових спеціалізованих вчених рад.

На засіданні Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ректор, професор Володимир Онищенко урочисто вручив дипломи доктора філософії випускникам аспірантур Навчально-наукового інституту нафти і газу й Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою:

  • Назару Педченку, випускнику аспірантури кафедри нафтогазової інженерії та технологій, який виконав та успішно захистив дисертаційне дослідження при спеціалізованій Вченій раді Полтавській політехніці відповідно до освітньо – наукової програми «Нафтогазова інженерія та технології» (науковий керівник – професор Іван Зезекало) та здобув науковий ступінь доктора філософії за галуззю знань «Виробництво та технології» спеціальності 185 «Нафтогазова інженерія та технології»;

  • Оксані Захарчук, випускниці аспірантури кафедри нафтогазової інженерії та технологій, яка здобула науковий ступінь доктора філософії за галуззю знань «Виробництво та технології» спеціальності 185 «Нафтогазова інженерія та технології» (науковий  керівник - М.В. Лубков);

  • Дмитру Усенку, випускнику аспірантури кафедри будівельних конструкцій, який здобув науковий ступінь доктора філософії за галуззю знань «Архітектура та будівництво» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» (науковий керівник – професор Оксана Довженко);

  • Ірині Кузнєцовій, випускниці аспірантури кафедри будівельних конструкцій, яка здобула науковий ступінь доктора філософії за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» (науковий керівник - професор Оксана Довженко).

 «Щиро вдячний шановним колегам — науковим керівникам за вагомі здобутки, популяризацію занять наукою серед сучасної молоді та відповідальне ставлення до виконання KPI по набору до аспірантури і успішних захистів!

Це одна зі складових високих позицій університету в рейтингах наукової діяльності.

Важка праця аспірантів над науковими дослідженнями навіть в умовах відсутності світла, інтернету, постійних ракетних загроз слугуватиме яскравим прикладом для наступних поколінь молодих науковців.

З гордістю констатую той факт, що вже двоє науковців нашого університету отримали дипломи доктора філософії за спеціальністю 185 «Нафтогазова інженерія та технології», традиційним залишається здобуття наукового ступеню за напрямком підготовки «Будівництво та цивільна інженерія». У подальших планах – продовжувати динамічно розвиватися у енергетичному напрямку, адже нафтогазовий напрям – один з найперспективніших у сучасному суспільстві та потребує висококваліфікованих наукових кадрів. На сьогодні співпраця університету з провідними бізнес-компаніями носить практико орієнтований характер, а наші випускники залишаються конкурентоспроможними на сучасному ринку праці, а також розвиваються у науці.

Бажаю молодим колегам натхнення, наукового ентузіазму та вагомих професійних звершень на благо рідного університету!», – побажав ректор, професор Володимир Онищенко.

В.о. проректора з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, доктор архітектури, професор Вадим Вадімов відзначив, що протягом року велась систематична робота, завдяки якій університет має високі наукові результати, збирались вісім разових спеціалізованих вчених рад, де успішно здійснювалися захисти кандидатських дисертаційних досліджень.

Нагадаємо, аспірантка кафедри будівельних конструкцій захистила дисертацію в умовах блекауту.

Раніше чотирьом науковцям Полтавської політехніки присуджені премії Президента України для молодих вчених, чотирьом науковицям політехніки присуджено Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік, 16 співробітників Полтавської політехніки нагороджені відзнаками Міністерства освіти і науки України, освітній проєкт науковиць політехніки став хедлайнером Загальноукраїнського конкурсу проєктів у сфері освіти дорослих, науковців політехніки нагородили відзнаками МОН та вручили атестати про присвоєні наукові звання.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»