2024-02-10

Данський університет ZEALAND запрошує взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ в осінньому семестрі 2024/2025 навчального року

Партнер Полтавської політехніки – ZEALAND Academy of Technologies and Business запрошує 4 студенток IІ-ІІІ курсів Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 в осінньому семестрі 2024/2025 навчального року. Дедлайн подання заявок – 15 лютого 2024 року.

Данський університет ZEALAND запрошує  взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ в осінньому семестрі 2024/2025 навчального  року

Партнер Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка»  – ZEALAND Academy of Technologies and Business запрошує 4 студенток IІ-ІІІ курсів Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 в осінньому семестрі 2024/2025 навчального року.

Дедлайн подачі заявок – 15 лютого 2024 року.

Грант на мобільність: EUR 6,025 на семестр. Університет допомагає з поселенням у гостьові будиночки чи у гуртожиток. Також студенткам-учасницям програми виділять велосипеди для комфортного пересування містом.

Детальніша інформація про програму та  навчальні  дисципліни міститься тут.

Враження студенток від мобільності в університеті ZEALAND в осінньому семестрі 2023/2024 навчального року  читайте  тут.

Увага! Студентки-учасниці повинні будуть самостійно зробити візу в Данію (на період воєнного стану робиться у Львові) у березні 2024 року, оскільки період розгляду візових документів – 3-6 місяців. Кошти, витрачені на візу, не відшкодовуються жодним із університетів окремо, проте гранту, який виділяється університетом ZEALAND для українських студенток, достатньо для проживання і харчування в Данії, а також для оплати візових зборів.

Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, їм потрібно підготувати мотиваційний лист (motivation letter) та автобіографію (CV) англійською мовою.

Перш ніж подавати заявку до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки, студентам рекомендується проконсультуватись із викладачами своєї випускової кафедри стосовно відповідності курсів, запропонованих  данським університетом, предметам освітньої програми, за якою навчається студент.

Брати участь у програмі обміну можуть лише повнолітні студенти/студентки ІІ-ІІІ курсів, які мають діючий (як мінімум по серпень 2024 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності  та  володіють англійською мовою на рівні B2/C1.

До участі у конкурсу допускаються як студенти, що знаходяться в Україні, так і ті студенти Полтавської  політехніки, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між закладами вищої освіти, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Страхування: відібрані студенти по приїзду в Данію отримають державне страхування безкоштовно.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмах обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Увага! До офіційного розпорядження Кабінету Міністрів України щодо дозволу виїзду за кордон чоловіків, подавати заявки на участь можуть студентки та ті студенти-чоловіки, які підпадають під одну з категорій, визначених законом як такі, що мають дозвіл на виїзд, або які на даний момент уже перебувають закордоном.

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, Полтавська політехніка увійшла до п’ятірки університетів, які реалізовуватимуть урядовий експериментальний проєкт для ветеранів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»