2022-08-16

До Полтавської політехніки завітала координаторка українського офісу INTERSOS

Координаторка українського офісу італійської гуманітарної організації INTERSOS Марі Кармен Еммеріч відвідала Національний університет «Полтавську політехніку імені Юрія Кондратюка», познайомилась з волонтерським осередком та системою підтримки вимушених переселенців в університеті.

До Полтавської політехніки завітала координаторка українського офісу INTERSOS

До Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітала координаторка українського офісу італійської гуманітарної організації INTERSOS Марі Кармен Еммеріч. Ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко обговорив систему підтримки вимушених переселенців, яку налагодив університет, та модерував зустріч волонтерським осередком політехніки.

INTERSOS лише починає свою роботу в Україні з населених пунктів, що стали з 24 лютого тиловими містами, куди були спрямовані потоки внутрішньо переміщених осіб, де й зараз розміщені їх велика кількість: Львів, Вінниця, Полтава, Одеса, Дніпро.

В організації є досвід роботи в регіонах надзвичайних ситуацій, надання допомоги жертвам збройних конфліктів, стихійних лих та екстремальних ситуацій з особливою увагою до захисту найбільш вразливих груп населення. З 1992 року їх гуманітарні працівники допомагають людям, які постраждали від гуманітарної кризи: надають першу допомогу, їжу, житло, медичну допомогу та товари першої необхідності.

«Пані Еммеріч була приємно вражена умовами, які створені в політехніці як для співробітників, студентів, так і для вимушених переселенців, рівнем міжнародної діяльності, та запропонувала започаткувати співпрацю з метою ефективного надання гуманітарної допомоги і поширення нашого досвіду. INTERSOS ставить в пріоритет задоволення основних потреб людей, таких як освіта, доступ до чистої води та медична допомога. Також організація створює робочі місця і потребує фахівців, яких готує наш університет – від фінансистів і перекладачів до інженерів-будівельників. Дякую небайдужим друзям України!», – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Раніше волонтерський штаб політехніки отримав гуманітарну допомогу з Німеччини, актив вимушених переселенців, які проживають у студмістечку Полтавської політехніки, і Полтавський міський голова Олександр Мамай подякували колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за допомогу і створення комфортних умов перебування для внутрішньо переміщених осіб, а студенти-волонтери передали гуманітарну допомогу від Познанської політехніки.

Нагадуємо, в університеті почався новий навчальний рік.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»