2021-09-15

Компанія ДТЕК Нафтогаз відкрила у Полтавській політехніці інноваційну локацію

13 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з нагоди професійного свята видобувників – Дня нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України та ювілею компанії ДТЕК Нафтогаз урочисто відкрили нову інноваційну локацію – Алею ДТЕК. В оновленій рекреаційній зоні створено сучасний простір для проведення заходів різного рівня, дозвілля студентів та полтавців.

Компанія ДТЕК Нафтогаз  відкрила у Полтавській політехніці інноваційну локацію

На історичній території біля пам’ятки архітектури – центрального корпусу Полтавської політехніки створено сучасний простір і алею, забрендовану на честь партнера університету і головного інвестора проєкту – компанії ДТЕК Нафтогаз. Від креативної ідеї, затвердження проєкту до практичної реалізації минуло всього три місяці.

Концепцію розробили ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко та генеральний директор ДТЕК Нафтогаз, член Наглядової ради університету Ігор Щуров. Проєкт підготували науковці Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою – Олена Філоненко, Павло Васильєв та Андрій Конюк.

На відкриття Алеї ДТЕК зібрались представники компанії ДТЕК Нафтогаз, облдержадміністрації, викладачі, студенти та гості. Символічну стрічку перерізали голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз, член Наглядової ради університету Ігор Щуров та ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко. Серед перших відвідувачів нової локації – народний депутат України Костянтин Касай, голова Наглядової ради університету Віталій Вітрик, заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков, автори проєкту, науковці.

За словами генерального директора ДТЕК Нафтогаз Ігоря Щурова, компанія дуже цінує співпрацю з університетом: «З Полтавською політехнікою нас пов’язують тривалі, відкриті та дружні партнерські взаємини. Сподіваюсь, що професори, студенти і просто полтавці та гості міста з радістю будуть приходити сюди. Інноваційність і відкритість є основними принципами роботи нафтогазового бізнесу ДТЕК. Ці принципи і є головною ідеєю локації».

ДТЕК Нафтогаз, як соціально відповідальний бізнес, системно інвестує в інноваційний розвиток освіти, наукових досліджень і підвищення якості освітніх послуг. Створення рекреаційної зони біля університетського кампусу з нагоди 10-річчя компанії стало ще одним кроком у цьому напрямку. Проєкт під гаслом «Зарядись енергією знань!» реалізовано за принципом державно-приватного партнерства – 2,5 млн гривень інвестувала компанія ДТЕК Нафтогаз та 1 млн гривень склало співфінансування університету.

«У житті Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» сталася дійсно історична подія – реалізовано нашу спільну мрію по створенню сучасного інноваційного простору, який поєднується з понад двохсотлітніми освітніми традиціями закладу!

Готуючись до свого ювілею, давній стратегічний партнер вирішив зробити нашому університету пам’ятний подарунок.

Мрія втілена! Реалізовано проєкт сучасного простору, який гармонійно вписується в історичну частину подвір’я нашого університету, та є інноваційним і багатофункціональним!

Інноваційна локація використовуватиметься як open-air аудиторія для заходів, навчальних занять, студентських вечірок, дозвілля полтавців. Площа легко адаптується для проведення різних масових заходів високого рівня – від ділових до розважальних з можливістю влаштування тимчасових споруд.

У планах – відкрити територію для відпочинку полтавців. Ми вже придбали гіроскутери, електросамокати, невдовзі встановимо спеціальне обладнання для екстремальних видів спорту.

ДТЕК Нафтогаз – інноваційний лідер, який робить інвестиції у розвиток університету, зокрема у відмінну матеріально-технічну і лабораторну базу.

Бізнес чудово розуміє – інвестуючи в університет, інвестує в майбутнє. Життя динамічне, технології швидко змінюються, а нафтогазовий комплекс – найтехнологічний сектор у регіоні, тому обидві сторони зацікавлені у якісній підготовці висококваліфікованих фахівців, які після завершення навчання володітимуть найсучаснішими знаннями, не потребуватимуть перенавчання і одразу зможуть ефективно працювати на нових робочих місцях.

Ми відмінно реалізовуємо на практиці добре відому формулу успіху, яка полягає в синергетичному ефекті результативної взаємодії освіти, науки, бізнесу та влади!» – прокоментував ініціатор проєкту, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко.

Алея починається від LED-ліхтарів, які обладнані сонячними панелями та працюють як станції підзарядки гаджетів, і увінчується металевою декоративною композицією зі стилізацією лого ДТЕК. Далі переходить в багатофункціональну площу, покриття якої утворює комфортні для сприйняття людиною квадратні модулі. Площа легко адаптується для проведення різних масових заходів – від ділових до розважальних, цікавого дозвілля. Також на площі можливе влаштування тимчасових споруд. Рекреаційна зона гармонійно поєднує місця для відпочинку, газони, квітники і сонячні дерева. Загальна площа сучасного простору – понад 3000 м2.

Відкрита локація того ж вечора стала місцем проведення студентської open-air вечірки.

Під час урочистого відкриття Алеї ДТЕК Нафтогаз Полтавська політехніка приєдналась до тристороннього Меморандуму з корпоративним університетом для групи компаній ДТЕК – Academy DTEK і стала новим резидентом ТехноХабу ДТЕК.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року ДТЕК Нафтогаз і Полтавська політехніка визначили нові напрями співпраці на найближчі п’ять років, а у березні 2021 року науковці та представники бізнесу обговорили основні аспекти безпечних умов праці в нафтогазовому комплексі.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»