2020-10-08

Магістранти політехніки вибороли золоті медалі на Чемпіонаті Європи з гирьового спорту

Студенти-магістранти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ігор Гавришко, Ярослав Сушко та Євгеній Остапчук перемогли на змаганнях Чемпіонату Європи з гирьового спорту в Данії.

Магістранти політехніки вибороли золоті медалі на Чемпіонаті Європи з гирьового спорту

Студенти групи 101-мГС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ігор Гавришко, Ярослав Сушко та Євгеній Остапчук вибороли золоті медалі на Чемпіонаті Європи з гирьового спорту, що проходив протягом 27 вересня – 5 жовтня у датському місті Нествед.

За інформацією Міністерства молоді та спорту України, Національна збірна посіла перше місце серед юніорів та дорослих, здобувши 56 золотих нагород.

Наші спортсмени здобули впевнену перемогу у вагових категоріях до 63, 73 та 95 кг, додавши золоті медалі до загальнокомандного заліку Національної збірної команди України.

Заслужений майстер спорту України з гирьового спорту Ігор Гавришко отримав перемогу у двоєборстві та поштовху довгим циклом у ваговій категорії до 73 кг.

Майстер спорту України з гирьового спорту Євгеній Остапчук виборов золоту медаль у двоєборстві у ваговій категорії до 63 кг.

Майстер спорту України міжнародного класу Ярослав Сушко посів перше місце у командній класичній естафеті у ваговій категорії до 95 кг.

Спортсмени наразі навчаються на магістратурі спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ведуть тренування з гирьового спорту для студентської молоді.

Під час Тижня олімпійського спорту в Україні титуловані спортсмени зустрілися з першокурсниками та поділилися власними історіями спортивного успіху.

Нагадаємо, що цього року випускник політехніки став абсолютним чемпіоном спортивного фестивалю Арнольда Шварценеггера у США на змаганнях з гирьового спорту.

Вітаємо переможців, бажаємо міцного здоров’я, успіхів у навчанні та нових спортивних перемог!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»