2024-03-11

На базі політехніки відбувся Відкритий Чемпіонат Полтавської області з кіокушин БуДо карате

10 березня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Відкритого Чемпіонату Полтавської області з кіокушин БуДо карате, що об’єднали близько 250 учасників з різних спортивних клубів Полтавської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Сумської областей.

На базі політехніки відбувся Відкритий Чемпіонат Полтавської області з кіокушин БуДо карате

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як багатопрофільний класичний університет нашої країни та флагман вищої освіти Полтавщини систематично продовжує виступати масштабним майданчиком для проведення цілої серії фізкультурно-оздоровчих та спортивних івентів, зокрема Відкритого Чемпіонату Полтавської області з кіокушин БуДо карате. За першість та почесні спортивні нагороди змагалися близько 250 учасників з різних спортивних клубів Полтавської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Сумської областей.

Престижний спортивний турнір провели за підтримки керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, Заслуженого працівника освіти України, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка, начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко та керівництва Полтавської обласної федерації Кіокушин БуДо Карате.

Урочистості з нагоди відкриття Відкритого Чемпіонату Полтавської області з кіокушин БуДо карате організатори розпочали з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та вшанування загиблих внаслідок російської агресії захисників і захисниць, цивільних жителів Хвилиною мовчання.

До масштабного спортивного івенту долучилися почесні гості - заступниця декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Оксана Гордієнко та президент Полтавської обласної федерації Кіокушин БуДо Карате Олександр Костенко, які привітали майбутню спортивну еліту Полтавщини та України, наголосивши на вагомих здобутках кожного, хто навіть зараз, у часи непростих викликів, продовжує займатися спортом та досягає значних особистих вершин у підкоренні спортивного Олімпу.

У перервах між поєдинками учасників змагань та глядацьку публіку видовищним виступом підтримали спортсмени-черлідери.

За результатами змагань Відкритого Чемпіонату Полтавської області з кіокушин БуДо карате переможцем став й студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрій Назімов.

Спортсмен Полтавської політехніки провів найкращий фінальний поєдинок серед дорослих, перемігши представника Сумської області Дениса Суботу. Нагадаємо, раніше студент ФФКС Андрій Назімов став бронзовим призером VI Відкритого Чемпіонату Європи з кіокушин карате серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих.

Переможці та призери нагороджені грамотами та золотими, срібними і бронзовими медалями.

Нещодавно студенти політехніки стали золотими призерами Чемпіонату Полтавської області з військово-спортивних багатоборств пам'яті Дениса Синюка, спортсмени політехніки вибороли золоті та бронзові нагороди Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, визначили переможців та призерів Чемпіонату України з гирьового спорту серед учнів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»