2023-12-10

На конкурсі стартапів серед першокурсників визначили переможців

7 грудня на головній сцені Полтавської політехніки відбувся фінал конкурсу стартапів серед студентів-першокурсників, де за перемогу змагалися 5 команд. Переможцем та володарем головного призу від ректора Володимира Онищенка – 10 000 тисяч гривень, стала команда «Індустріальні інтелектуали» ННІ ІТ та робототехніки, яка презентувала інноваційну розробку наземного дрону. Призерами стали команди ННІ фінансів, економіки, управління та права та ННІ архітектури, будівництва та землеустрою.

На конкурсі стартапів серед першокурсників визначили переможців

Упродовж кількох тижнів у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувався відбір фіналістів конкурсу  стартапів першокурсників, які боролись за перше місце серед структурних підрозділів.

У конкурсі взяла участь 21 команда і понад 100 студентів різних спеціальностей, вмотивованих  боротися за призовий фонд – 10 000 гривень від ректора, професора Володимира Онищенка.

Журі оцінювало актуальність ідеї, візуальне оформлення презентації, аргументованість, вирішення проблеми, можливість реалізації, подачу презентації і командну роботу, і обрало 5 команд переможців відбіркового етапу. Ідеї першокурсників вражали різноманітністю – від сервісів та екологічно свідомого споживання до розробок для благоустрою міста і обороноздатності війська.

Після відбіркового етапу до фіналу конкурсу пройшли 5 команд: команда ННІ нафти і газу «Mind readers», команда факультету філології, психології та педагогіки «Універсум 205», команда ННІ архітектури, будівництва та землеустрою «Люди Х», команда ННІ фінансів, економіки, управління та права «NEZALEZHNI» та команда ННІ інформаційних технологій та робототехніки «Індустріальні інтелектуали», які презентували членам високопрофесійного журі власні інноваційні рішення у найрізноманітніших сферах людського життя – модифікацію маскувальної сітки для військових «Оберіг», інформаційно-туристичне бюро «Полиця», мобільний додаток для вирішення житлово-комунальних проблем «Дай знати», світловідбиваючі принти на одязі та речах «Безпечно з нами» та розробку наземного дрону «Drongence».

У фіналі креативні стартапи першокурсників оцінювало висококомпетентне журі, до складу якого увійшли: голова журі, доктор економічних наук, професор, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління і права, доктор економічних наук, професор Світлана Онищенко, проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, доктор технічних наук, професор Олена Степова, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Віталія Скриль, голова Студентської ради Навчально-наукового інститут фінансів, економіки, управління і права, студентка другого курсу Валентина Бабець, президент Студентського парламенту Валерій Левченко та голова профспілкового комітету студентів і аспірантів Полтавської політехніки  Олександр Дроботя.

 «З маленьких ідей і сміливих стартап-проєктів народжуються великі бізнеси, явища, які змінюють світ.

Я з великим задоволенням інвестував у нашу прекрасну молодь! Вклав свої особисті кошти – 10 000 гривень, які стали головним призом конкурсу стартапів першокурсників Полтавської політехніки!

Щиро вітаю Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з маленьким святом крутих ідей, яке відбулося на надзвичайно високому рівні!

Студенти пройшли довгий, нелегкий, але цікавий шлях під час підготовки своїх стартапів,  отримали неоціненні знання і досвід  під час розробки ідей стартапів та на майстер-класах, проведених тренерами — науковицями Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління і права. Усі учасники гідно представили свої проєкти, провели аналіз ринку, визначили своїх конкурентів та представили  власні  переваги.

Я з великою радістю і відповідальністю очолив журі у фіналі. Оцінюючи стартапи, ми також враховували активність глядачів і кількість заданих учасникам запитань.

Проєкти були різні, досить різнопланові ідеї. Хтось враховує сьогодення і воєнний стан, актуальність тематики величезна, аніж якісь побутові речі. Але ми дивимося і в повоєнну Україну і віримо в те, що Збройні Сили зроблять все  від них залежне, щоб ми перемогли ворога і повернулися до нашого повсякдення.

Всі ідеї надзвичайно круті і класні. Я впевнений що всі, хто вийшов на сцену, приречені на успіх.

Але памʼятні відзнаки, заохочення і головний приз тепер мають своїх володарів!

Вітаємо переможців та учасників, бажаємо натхнення на подальші проєкти та їхню  реалізацію! Все буде Україна!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко.

Заохочувальними відзнаками за участь у конкурсі стартапів нагороджені команда Навчально-наукового інституту нафти і газу «Mind readers» та команда факультету філології, психології та педагогіки «Універсум 205». Розробка команди «Mind readers» Навчально-наукового інституту нафти і газу представила проєкт багатофункціональної маскувальної сітки, яка поєднує в собі елементи парасольки, туристичного намету та маскувальної сітки. Корпус пристрою – тубус від відстріляного РПГ-26. Дана  технологія може вирішити низку проблем, які виникають на полі бою: зменшення кількості уражень та втрат, які наносять розвідувальні БПЛА ворога. Команда «Універсум 205» факультету філології, психології та педагогіки презентувала ідею, спрямовану на створення організації для інформування полтавців та гостей Полтавщини щодо основних туристичних локацій, маршрутів і культурно-мистецьких заходів.

Третє місце здобула команда «Люди Х» Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, яка запропонувала надзвичайно корисний застосунок «Дай знати», який дозволить оперативно вирішувати житлово-комунальні проблеми і поліпшувати благоустрій громад.

Друге місце команда посіла «NEZALEZHNI» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління і права. Студентки запропонували проєкт нанесення світловідбивальних принтів технікою шовкографії на верхній одяг, щоб підвищити безпеку руху та замовлення послуги у соціальних мережах. Учасниці провели презентацію у футболках з власноруч виготовленим з принтом у вигляді гербу політехніки.

Призери отримали відзнаки і солодкий приз для святкування свого досягнення.

Переможцем  конкурсу студентських стартапів серед студентів першого курсу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала команда студентів-першокурсників «Індустріальні інтелектуали»  Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки». Учасники команди розробили наземний дрон, який може використовуватися для наземної розвідки місцевості, штурму позицій ворога та наведення артилерії, адже він непомітний.

Вітаємо переможців та учасників, бажаємо натхнення на подальші проєкти та їхню  реалізацію!

Нагадаємо, політехніка представила сучасні освітні технології і досвід роботи з обдарованими дітьми, Укрнафта виплачуватиме стипендії студентам Полтавської політехніки, випускник політехніки – креативний маркетинговий директор компанії Checkbox прочитав студентам відкриту лекцію про неординарні фіскальні рішення.

Нещодавно науковиці політехніки продовжили стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»