2022-01-19

Науковиця політехніки виграла ґрант від DAAD на участь у проєкті з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва

Полтавська політехніка отримала підтримку від DAAD (Німецької служби академічних обмінів) і відібраний до українсько-німецького проєкту з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва на 2022-2023 роки «MOI Ukraine». Найближчі півтора року науковиця гуманітарного факультету працюватиме у партнерстві із представниками Університету Лейбніца в Ганновері над розробкою та подальшим впровадженням індивідуального проєкту розвитку інтернаціоналізації університету.

Науковиця політехніки виграла ґрант від  DAAD на участь у проєкті з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став одним з 18 українських університетів, науковцям яких надано ґрант у рамках програми «Підтримка інтернаціоналізації українських вищих навчальних закладів – програми підвищення кваліфікації для адміністраторів українських вищих навчальних закладів у сфері освіти та академічного менеджменту (2022-2023 роки)» для задоволення потреб німецько-українського академічного співробітництва. Вже вдруге навчальний курс у рамках проєкту проводиться Київським національним університетом імені Тараса Шевченка в партнерстві з Університетом Лейбніца в Ганновері.

«Колектив гуманітарного факультету надзвичайно вдячний адміністрації Полтавської політехніки і особисто ректору, професору Володимиру Онищенку за сприяння, підтримку нашої ініціативи щодо участі у проєкті і можливість гідно представити наш університет, обраний серед найкращих університетів України.

Тож наукові події у 2022 році на гуманітарному факультеті співпали зі стартом українсько-німецького проєкту з розвитку міжнародного співробітництва «MOI Ukraine» за підтримки DAAD. Півтора року – саме стільки триватиме проєкт, будуть насичені новими знаннями і практичними навичками щодо організації співробітництва з університетами Німеччини» – прокоментувала декан гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцент Анна Агейчева.

12 січня кандидатка педагогічних наук, доцент кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галина Таловиря взяла участь у першій онлайн-зустрічі представників 18 університетів України та координаторів проєкту від німецького Університету Лейбніца в Ганновері. За кілька годин координатори представили чимало корисної інформації та відбулось цікаве обговорення теми зустрічі.

Структура програми передбачає онлайн баркемпи, регулярні онлайн-презентації індивідуальних проєктів, інтенсивну індивідуальну та командну роботу, коротке стажування, а також 3 онлайн воркшопи і 3 офлайн воркшопи, два з яких відбудуться в Німеччині та один в Україні.

Раніше науковиця гуманітарного факультету стала учасницею німецько-української конференції організованої Німецькою службою академічних обмінів DAAD та взяла участь у проєкті підвищення економічної грамотності і знання трудового законодавства за програмою Erasmus+, а студенти та викладачі гуманітарного факультету пройшли курс з академічної доброчесності.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»