2022-04-15

Науковиці політехніки провели екскурсію Полтавою для переселенців

Науковиці Полтавської політехніки провели екскурсію для переселенців, які були змушені покинути домівки через війну і відкрили для себе Полтаву.

Науковиці політехніки провели екскурсію Полтавою для переселенців

Викладачки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права та факультету філології, психології та педагогіки провели екскурсію для переселенців з різних регіонів України, які постраждали від російської агресії. Екскурсія стартувала з історичного, головного корпусу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і продовжилась знаковими  місцями Полтави.

Кураторка Народного музею історії університету імені Надії Кочерги, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила Чередник провела тематичну екскурсію «Освітні традиції Полтавщини: історія і сьогодення». Під час екскурсії гості ознайомилися з історією нашого університету, а також з історією розвитку освіти міста і видатними людьми, пов’язаними з університетом, які зробили свій внесок в українську та світову культуру і науку. Також група екскурсантів відвідала Центр сучасного мистецтва. Завідувачка кафедри образотворчого мистецтва, кандидатка мистецтв, доцентка Тетяна Зіненко ознайомила з діючою експозицією творів талановитих студентів і новими проєктами.

«Ідея виникла з бажання психологічно допомоги людям, мирне життя і долі яких були зруйновані війною. Люди втратили домівки, змушені були виїхати з рідних місць, але морально вони незламні. Полтава стає для них новою домівкою. Їхні душі, обпалені війною, прагнуть до мирного життя і вірять в якнайшвидшу перемогу. І коли ми запропонували екскурсію Полтавою, група швидко набралась. Цей був чудовий день позитивних емоцій», – прокоментувала кандидатка економічних наук, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму ННІ ФЕУП, член Асоціації індустрії гостинності України Надія Бакало, яка провела екскурсію історичним центром міста.

Цікава мандрівка нашим містом завершилась обміном враженнями і подяками за спілкування.

Нещодавно полтавські актори показали інтерактивну виставу для тимчасово переміщених родин, університет організував прийом фахівців органів соцзахисту для ВПО.

Раніше студенти Полтавської політехніки презентували творчий проєкт на підтримку захисників України.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»