2024-06-09

Науковиця політехніки втретє обрана координаторкою по зовнішніх комунікаціях при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки, членкиня Експертної ради молодих учених Міністерства освіти і науки України Анна Павельєва втретє обрана на посаду координаторки по зовнішніх комунікаціях при Eurodoc – Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених. Упродовж 2024/2025 року науковиця відповідатиме за комунікативні стратегії міжнародної організації.

Науковиця політехніки втретє обрана координаторкою по зовнішніх комунікаціях при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених

6-7 червня 2024 року у місті Любляна, Словенія, в змішаному форматі відбулись Eurodoc’s AGM – Annual General Meeting – щорічні загальні збори Eurodoc – Європейської Ради аспірантів, докторантів та молодих вчених, неурядової організації, що на міжнародному рівні представляє та захищає інтереси понад 2 мільйонів молодих вчених Європи. До складу Євродок входять 23 національних асоціації з 26 країн Європи, Україна ж є членом Eurodoc з 2014 року.

Попри складну логістику, участь у AGM у Словенії взяла і представниця Полтавської політехніки – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва, яка вже два роки поспіль (з 2022 року) виконувала обов’язки координаторки по зовнішніх комунікаціях у Eurodoc.

До обов’язків науковиці входили керівництво комунікаційною командою, організація публікацій статей на веб-сайті Eurodoc, публікації у соцмережах Eurodoc, комунікація із національними організаціями та стейкхолдерами, ведення кампаній у соцмережах, допомога Президентові та Віце-президенту організації.

Нагадаємо, Анна Павельєва була вперше обрана на посаду координаторки по зовнішніх комунікаціях (External Communication Coordinator) при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених у 2022 році, вдруге – влітку 2023 року.

6 червня Анна Павельєва представила звіт по результатам своєї діяльності на цій посаді за час минулої каденції, а 7 червня - свій план роботи на 2024/2025 рік. Усі 26 країни-членів Eurodoc одноголосно проголосували за затвердження звіту з комунікацій і за кандидатуру Анни Павельєвої як координаторки по зовнішніх комунікаціях у Eurodoc на 2024/2025 рік.

«Починаючи з червня 2023 року, комунікаційна діяльність Євродоку була зосереджена на важливих питаннях, що впливають на дослідницьку спільноту ЄС. У співпраці з такими організаціями, як MCAA, ICoRSA та YAE, проводилися опитування для оцінки потреб науковців та багатомовність у наукових публікаціях. Євродок підтримав Лундську декларацію, рішуче засудив рішення уряду Швеції скоротити фінансування досліджень у сфері розвитку, підтримав відкритий лист із закликом до Європейської комісії врахувати потреби дослідників і освітян у своїй законотворчій діяльності і закликав до пошуку рішень для угорських докторантів і молодих учених стосовно їхньої участі в програмах Erasmus+ і Horizon Europe. Протягом року проводилися різноманітні заходи, спрямовані на підтримку науковців та покращення умов роботи в академії, зокрема, була організована серія семінарів. Eurodoc також виступив за якісні умови працевлаштування для забезпечення якісних результатів досліджень, підкреслюючи цінність їхньої роботи. Щиро вдячна своїм колегам з Eurodoc за співпрацю у 2023/2024 році і адміністрації Полтавської політехніки – за можливість поєднувати роботу і саморозвиток, долучаючись до таких чудових ініціатив, як діяльність Eurodoc, за підтримку усіх ініціатив і проєктів. 

Разом з новобраною президенткою Євродоку – датчанкою Pil Maria Saugmann (Піль Марією Заугманн), ми вже визначили основні вектори комунікації Євродоку на 2024/2025 рік і плани на найближчі місяці роботи», – розповідає Анна Павельєва.

Нещодавно науковиця політехніки взяла участь у Форумі Асоціації юридичних клінік України, очільник Полтавської політехніки Володимир Онищенко взяв участь у засіданні Спілки ректорів закладів вищої освіти України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»