2024-04-05

Науковиця політехніки стала учасницею міжнародного стажування на базі Варшавського університету

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Чичкало-Кондрацька пройшла міжнародне стажування у Варшавському університеті від Collegium Civitas «Інтернаціоналізація освіти. Нові та інноваційні методи навчання. Реалізація міжнародних освітніх проєктів у фінансовій перспективі ЄС».

Науковиця політехніки стала учасницею міжнародного стажування на базі Варшавського університету

Завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Ірина Чичкало-Кондрацька пройшла міжнародне стажування у Варшавському університеті від Collegium Civitas «Інтернаціоналізація освіти. Нові та інноваційні методи навчання. Реалізація міжнародних освітніх проєктів у фінансовій перспективі ЄС».

У період з 12 лютого по 22 березня 2024 року науковиця Полтавської політехніки вдосконалила власні фахові компетенції, а після успішного завершення навчання отримала сертифікат загальним обсягом 180 годин (6 кредитів ECTS).

Учасників міжнародного стажування привітала проректорка у справах співпраці із закордоном Collegium Civitas, доктор гуманітарних наук Катарина Манічевська (Katarzyna Maniszewska).

У рамках міжнародного стажування слухачі мали унікальну можливість прослухати низку лекцій:

  • Мистецтво формулювання цілей і критеріїв успішності студентів, лектор - Доброслав Більський;
  • Представник у справах людей з інвалідністю – інклюзія та підтримка студентів з інвалідністю, лектор - Доброслава Хоринська-Худи;
  • Активізаційні методи: мозковий штурм, розвиток творчості студентів, мистецтво ставити запитання, лектор - Єва Дуда-Мацеєвська;
  • Academic Career Office - як перший крок до кар'єри для студентів, лектор - Доброслава Хоринська-Худи;
  •  Як подбати про власну мотивацію та задоволення від повсякденної роботи – попередження вигорання, лектор - Доброслав Більський;
  •  Як підготувати гарну презентацію, лектор - Патрик Гавор;
  •  Візуальне мислення в науці та освіті, лектор - Єва Дуда-Мацеєвська;
  • Прийоми коучингу в педагогічній роботі, лектор - Патрик Гавор.

За словами учасниці Ірини Чичкало-Кондрацької, під час стажування цікаво було дізнатися про досвід провідного польського університету в сфері підготовки фахівців з вищою освітою, а також допомоги та моніторингу їхнього кар’єрного зростання; поспілкуватися з колегами із Євросоюзу та інших українських закладів вищої освіти при обговоренні найактуальніших питань, зокрема щодо мотиваційних чинників та запобігання ризикам вигорання в роботі, вироблення стресостійкості в непростих умовах сьогодення в Україні. Також науковиці було приємно поділитися власними багаторічними напрацюваннями із використання інтерактивних методів у освітньому процесі студентів-міжнародників та проведенні позанавчальних івентів на базі Полтавської політехніки.

Нещодавно науковиця політехніки успішно пройшла міжнародне стажування на базі провідних американських освітніх закладів, науковиця-філолог вдосконалила навички підготовки слайдових презентацій, пройшовши тренінг від Корпусу Миру в Україні, а ще одна науковиця політехніки взяла участь у воркшопах з відкритої науки в Нідерландах та Бельгії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»