2024-02-27

Науковець та аспірантка політехніки взяли участь у робочій зустрічі по розробці стратегії розвитку Опішнянської громади

Науковець ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, завідувач кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою, голова Полтавського відділення «Спілки землевпорядників України» Григорій Шарий разом з аспіранткою кафедри архітектури будівель та дизайну Вікторією Шевченко взяли участь у робочій зустрічі по розробці Стратегії розвитку Опішнянської територіальної громади.

Науковець та аспірантка політехніки взяли участь у робочій зустрічі по розробці стратегії розвитку Опішнянської громади

21 лютого, згідно підписаного договору на проведення науково-дослідних, дослідно-конструкторських, технологічних, пошукових та проєктно-пошукових послуг між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Виконавчим комітетом Опішнянської селищної ради Полтавської області, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою, голова Полтавського сільськогосподарського товариства Григорій Шарий та аспірантка кафедри архітектури будівель та землеустрою Вікторія Шевченко взяли участь у робочій зустрічі по розробці Стратегії розвитку Опішнянської територіальної громади до 2027 року.

«Що є для кожної громади на часі та над чим варто працювати вже зараз? Усі виклики та складнощі не мають нас зупиняти. Це перешкоди, які варто долати, а не очікувати, що все само по собі владнається. А для цього ми маємо розробити чіткий план дій, щоб вистояти зараз та підтримувати нашу країну в майбутньому. Адже громади – це частинки великого механізму, і правильна злагоджена робота – важлива складова підтримки України. Саме для цього нам потрібна якісна СТРАТЕГІЯ.

Об’єднуємо зусилля, обговорюємо ідеї і плани, ділимося думками та розкриваємо потенціал нашої громади разом!» – зазначили в Опішнянській територіальній громаді.

Громада також запросила декана Києво-Могилянської бізнес-школи Олександра Саврука.

Учасники робочої зустрічі разом з Опішнянським селищним головою Миколою Різником обговорювали сучасні підходи до написання інноваційної та дієвої стратегії розвитку громади.

У січні 2024 року завідувач завідувач кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, доктор економічних наук Григорій Шарий виступив як спікер на круглому столі «План України. Регіональний аспект», організованому Полтавським обласним відділенням Всеукраїнської асоціації громад (ВАГ) у Скороходівській громаді.

У круглому столі взяли участь представники 18 громад Полтавщини, Всеукраїнської асоціації громад і голова виконавчої дирекції ВАГ Іван Слободяник, народні депутати України – Костянтин Касай та Олексій Устенко.

Модерував захід голова регіонального комітету з питань просторового планування, містобудування та земельних відносин, голова Скороходівської сільської ради Валерій Штепка.

Народні обранці обговорили питання утримання доріг місцевого значення між населеними пунктами в межах територіальних громад, співпрацю ОМС з держаними установами, працевлаштування, соціальні проблеми, питання розвитку громад.

Про можливості економічного розвитку громад та залучення інвестицій детально розповів науковець Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Григорій Шарий. Він презентував доповіді на теми:

  • «Інвестиції в громади. Актуалітети економічного життя. Глобальне і локальне»;
  • «Економічні блага і якість життя»;
  • «Просторовий розвиток. Практичні інструменти управління землею»;
  • «Кластеризація, кооперація та інтеграція».

Нагадаємо, у політехніці відбувся перший регіональний науково-практичний семінар з питань навчання просторовому плануванню у ЗВО України, науковці та студентки-архітекторки створили дизайн-проєкт інтер'єрів укриття для Полтавського ліцею №17 «Інтелект», студенти-будівельники успішно вдосконалюють практичні навички в облаштованих лабораторіях університету, директор Навігаційно-геодезичного центру поділився зі студентами ефективними кейсами автоматизації геодезичних робіт.

Раніше науковці політехніки провели у Братиславі 18-ту зустріч керівників європейських шкіл просторового планування AESOP.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»