2024-01-18

Студенти-будівельники успішно вдосконалюють практичні навички в облаштованих лабораторіях університету

Студенти спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно опановують знання з дисципліни «Будівельні конструкції» під час занять у обладнаній лабораторії будівельних конструкцій Полтавської політехніки. Майбутні професіонали набувають практичного досвіду у сфері виготовлення, випробування та експлуатації будівельних конструкцій та мають можливість попрацювати на унікальному лабораторному обладнанні.

Студенти-будівельники успішно вдосконалюють практичні навички в  облаштованих лабораторіях університету

Студенти-третьокурсники спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки при вивченні дисципліни «Будівельні конструкції» мають унікальну нагоду здобувати  теоретичні знання  та практичний досвід з виготовлення, випробування та експлуатації будівельних конструкцій завдяки обладнаній лабораторії будівельних конструкцій, котра успішно функціонує в  багатопрофільному класичному  університеті.

Під час навчальних занять зі студентами-будівельниками на спеціально обладнаній навчальній локації ефективними практичними кейсами охоче діляться   науково-педагогічні працівники  кафедри будівельних конструкцій  Полтавської політехніки – кандидат технічних наук, доцент  Сергій Микитенко та кандидат технічних наук, доцент  Андрій Дмитренко. Науковці  на реальних прикладах демонструють можливості будівельних конструкцій під навантаженням,  ознайомлюють студентську молодь з діючим обладнанням та унікальними установками для їхнього  випробування. Нагадаємо, влітку 2023 року науковці Полтавської політехніки долучилися до проєкту відбудови на Херсонщині.

«У рамках вивчення окремих фахових дисциплін, зокрема «Будівельні конструкції»  намагаємося системно поєднувати  здобуті в університетських аудиторіях теоретичні знання та практичні навички, які неодмінно стануть в нагоді майбутнім фахівцям у їхній подальшій професійній діяльності, пов’язаній з відновленням  повоєнної України.

Маємо унікальне обладнання, яка наразі ефективно використовуємо в освітньому процесі та виконанні науково-дослідницьких робіт з молодими науковцями та  обдарованими студентами. Спільно з колегами працюємо над реалізацією науково-освітніх проєктів, передаємо власний досвід  молодим професіоналам, за якими – майбутнє нашої мирної, незалежної держави!», – прокоментував доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри будівельних конструкцій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», академік Академії будівництва України  Андрій Павліков.

За словами студентів, такі заняття сприяють значно кращому засвоєнню та розумінню теоретичного матеріалу, адже дають змогу побачити різні процеси, що відбуваються з будівельними конструкціями та оцінити реальний вплив на них фізичних навантажень, природних впливів тощо.

Нагадаємо, Полтавська політехніка успішно пройшла акредитацію 10 освітніх програм, отримавши відмінні відгуки експертів НАЗЯВО, відкрила п’ять нових освітніх програм, успішно реалізовує проєкт термомодернізації від Європейського інвестиційного банку, а меценати подарували університету сучасний мультимедійний тир.

Нещодавно три проєкти молодих вчених політехніки пройшли конкурсний відбір та отримають державне фінансування у 2024 році,  політехніка співпрацюватиме з Полтавським відділенням ННЦ «Інститут судових експертиз імені М.С. Бокаріуса»  та підписала Меморандум про спільну діяльність у науковій та освітній сферах з КНУБА.

Раніше  на конкурсі стартапів серед першокурсників визначили переможців, студентка-будівельниця вирушила за програмою академічної мобільності до Словацького технологічного університету у Братиславі, а науковець політехніки прочитав магістрантам лекцію про виконання інженерно-геологічних вишукувань у будівництві.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»