2024-05-29

Науковиця політехніки стала учасницею програми мобільності Erasmus+ в Політехнічному університеті Тімішоари

Науковиця факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки – кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галина Таловиря стала учасницею програми мобільності Erasmus+ на базі Політехнічного університету Тімішоари. Учасниця вивчала техніки подолання стресу, їхній зв’язок з академічним середовищем та відвідала низку майстер-класів та лекцій від румунських науковців.

Науковиця політехніки стала учасницею програми мобільності Erasmus+ в Політехнічному університеті Тімішоари

У період з 20 по 26 травня 2024 року кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Галина Таловиря стала учасницею програми мобільності Erasmus+ у партнерському закладі вищої освіти – Політехнічному університеті Тімішоари / Politehnica University Timisoara (Румунія). Варто відзначити, цей навчальний заклад, один з найбільших у Румунії, налічує понад столітню історію від дня свого заснування, складається з 10 факультетів і готує студентів за понад 100 освітніми програмами.

Цьогоріч Erasmus+ тиждень зібрав представників університетів з усієї Європи, на базі Політехнічного університету Тімішоари такий івент проводився вдруге під назвою «Синергія в академічному світі: створення альянсів, розвиток інтеркультурного середовища та підтримка сталого розвитку». Присвячений темам, які цікавлять як викладачів, так і співробітників, міжнародний Erasmus+ тиждень був створений як динамічна подія, сповнена плідних дискусій, інноваційних ідей та спільних зусиль у розбудові глобальної освіти.

Цей комплексний захід був сфокусований на вивченні технік подолання стресу, підкреслюючи їхній зв’язок з академічним середовищем, пізнанні культур представників університетів інших країн і побудові інтеркультурного простору, наголошуючи на важливості цього аспекту для світової академічної спільноти, дослідженні проблем, з якими стикаються Erasmus+ координатори та іноземні студенти під час навчання закордоном, і найкращих способах їхнього вирішення для досягнення найвищих академічних результатів. Всі заходи тижня були спрямовані на оптимізацію міжнародного співробітництва.

Програма була насичена урочистостями, корисними майстер-класами, цікавими лекціями, які давали як викладачі Політехнічного університету Тімішоари, так і лектори, які відвідали університет у рамках цього заходу, одним з яких стала науковиця Полтавської політехніки Галина Таловиря, яка прочитала серію лекцій, присвячених труднощам усного і письмового перекладу для студентів другого курсу, які навчаються за освітньою програмою «Усний та письмовий переклад».

«Висловлюю щиру вдячність усім працівникам офісу Erasmus+ та Офісу міжнародного співробітництва Політехнічного університету Тімішоари, а особливо – Адріані Якоб (Adriana Jacob), Діані Балс-Діаконеску (Diana Bals-Diaconescu), Клаудії Елені Стоян (Claudia Elena Stoian) за чудово організований Erasmus+ тиждень, а також ректору Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професору Володимиру Онищенку та координаторці міжнародної діяльності нашого університету, кандидатці філологічних наук, доцентці Анні Павельєвій за постійну розбудову міжнародної співпраці, завдяки якій викладачі мають можливість стажуватися і опановувати нові знання у закордонних університетах», – розповіла учасниця програми мобільності Галина Таловиря.

Нещодавно майбутні архітекторки поділились враженнями від участі в конференції ICAMES 2024 у Стамбулі, а науковиці факультету філології, психології та педагогіки стали учасницями стажування у Трансільванському університеті Брашова.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»