2024-05-24

Майбутні архітекторки поділились враженнями від участі в конференції ICAMES 2024 у Стамбулі

Студентки спеціальності 191 Архітектура та містобудування Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Макуха та Софія Грошева поділилися власними враженнями від участі в 28-й Міжнародній конференції ICAMES 2024, що пройшла у столиці Туреччини.

Майбутні архітекторки поділились враженнями від участі в конференції ICAMES 2024 у Стамбулі

У період з 6 по 12 травня 2024 року у столиці Туреччини – Стамбулі пройшла 28-а Міжнародна конференція ICAMES 2024 (International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students), під час якої власними напрацюваннями у сфері інженерної освіти «Renewable Energy» поділилися понад 80 науковців з чотирнадцяти країн Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Нагадаємо, під час конференції студенти університету та коледжу презентували англійською мовою власні проєкти.

Студентки третього курсу спеціальності 191 Архітектура та містобудування Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Макуха та Софія Грошева та студенти Полтавського фахового коледжу нафти і газу Ігор Скляр, Дмитро Кулічковський та Богдан Лутченко спільно з викладачкою коледжу Людмилою Фірсуніною взяли участь у цікавих івентах та дискусіях.

Після повернення до Полтавської політехніки студентки поділились враженнями від участі у масштабному заході.

Студентка групи 301-А спеціальності 191 Архітектура та містобудування Софія Грошева розповідає:

«На мою думку, ICAMES – це найкраща мобільність, яка тільки могла зі мною статися! Насамперед, тому що ми провели цілий тиждень у Стамбулі, який поєднав у собі розвиток, обмін знаннями, пізнання нових культур та змістовні розваги.

У перші дні програми ми мали змогу презентувати власну доповідь щодо відновлюваної енергетики в Україні, а також дізнатися про інновації та стартапи студентів ледь не зі всього світу. Надалі кожного дня нас очікували тематичні заходи та вечірки, такі як Campus Day на території університету, BBQ party на неймовірній заміській віллі, вечірка на яхті по Босфору, екскурсія історичною частиною міста та, звісно, культурна вечірка. Кожен з цих івентів надав змогу поділитися власним досвідом та культурою, а також дізнатися та перейняти безліч цікавого від інших інтернаціональних студентів. Кожна хвилина була наповнена чимось веселим, цікавим і новим, не хотілося пропустити жодної, адже це спогади, які залишаться на все життя. Надзвичайно рада, що мала змогу взяти участь у такій чудовій програмі мобільності у самому серці Туреччини!».

Студентка групи 301-А спеціальності 191 Архітектура та містобудування Марина Макуха додає:

«Перший день програми - церемонію відкриття, ми, на жаль, пропустили через затримку на кордоні і одразу попрямували на заселення. Проживали у хостелі разом з іншими учасниками програми з інших країн. Умови проживання - на 10/10.

На наступний день почався відбірковий етап проєктів. Всього було представлено 15 команд з різних куточків світу. Кожна представляла свій проєкт у вигляді постеру й коротко розповідала тему та напрацьовки у Босфордському університеті.

Сама територія університету дуже велика. Вражає поєднання історичної забудови, сучасних кампусів та природніх ландшафтів. Для учасників програми організували день відкритих дверей - Campus Day, під час якого на відкритій галявині розмістили батути, атракціони та багато інших цікавих активностей.

Загалом конкурсна частина поїздки пройшла досить швидко, адже тривала буквально 3 дні, після якої були визначені переможці.

Найбільше запам’яталася насичена подіями культурна програма. Нам показали найбільші мечеті Стамбулу, учасники відвідали разом Grand Bazar, плавали на яхті по Босфору, гуляли по набережній.

У останній вечір ми відвідали турецький ресторан з автентичними напоями, їжею та відповідним музичним супроводом. Дуже запам’ятався такий івент, як Cultural Party. Кожна команда мала можливість представити національні смаколики, одяг та традиції своєї країни. Наша команда була вдягнена у вишиванки та частувала гостей національними напоями.

Загалом я неймовірно вражена турецьким колоритом, адже мала можливість познайомитися з культурою та традиціями Туреччини, розвинути знання у сфері інженерних науках та знайти багато нових друзів з різних куточків світу!»

Нагадаємо, раніше студентки-архітекторки Грошева Софія та Макуха Марина взяли участь у хакатоні, долучившись до дистанційного компонента програми мобільності у Відземському університеті прикладних наук у Латвії та стали учасницями фізичної академічної мобільності Erasmus+ KA171 на базі Відземського університету прикладних наук. Згодом студентки розповіли про свою участь у «WOOD TECHNOLOGY HACKATHON», що проходив 22-26 лютого 2024 року на базі провідного латвійського університету-партнера.

Також студентки ННІ фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Надія Кубрак, Анжеліка Дідечкіна та Дана Шолох розповіли про особливості навчання за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Університеті прикладних наук – University of Applied Sciences FACHHOCHSCHULE BURGENLAND в місті Айзенштадт.

Раніше троє студенток політехніки стали учасницями грантової програми «Study Tours to Poland» у Вроцлаві, 2 студентки політехніки вивчали принципи волонтерської діяльності у рамках польської грантової програми Study Tours to Poland у Варшаві.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»