2024-05-18

Студенти університету та коледжу презентували власні проєкти на міжнародній конференції у Стамбулі

Студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Макуха, Софія Грошева та студенти Полтавського фахового коледжу нафти і газу Ігор Скляр, Дмитро Кулічковський та Богдан Лутченко спільно з викладачкою коледжу Людмилою Фірсуніною презентували власні наукові проєкти на 28-й Міжнародній конференції ICAMES 2024, яка проходила у Стамбулі.

Студенти університету та коледжу презентували власні проєкти на міжнародній конференції у Стамбулі

У період з 6 по 12 травня 2024 року у Стамбулі відбувалася 28-а Міжнародна конференція ICAMES 2024 (International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students), під час якої власними напрацюваннями у сфері інженерної освіти «Renewable Energy» поділилися понад 80 науковців з чотирнадцяти країн Європи, Азії, Африки та Північної Америки.

У рамках заходу студентки третього курсу спеціальності 191 Архітектура та містобудування Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Макуха та Софія Грошева презентували власний англомовний проєкт «Renewable energy of Ukraine during martial law», який оцінювався членами міжнародного фахового журі за такими критеріями: науково-технічний рівень роботи, оригінальність, якість презентації та демонстрації виконаної роботи.

Власними напрацюваннями зі світовою академічною спільнотою поділилися також студенти спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології Полтавського фахового коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ігор Скляр, Дмитро Кулічковський та Богдан Лутченко, які спільно з викладачкою Полтавського фахового коледжу нафти і газу Людмилою Фірсуніною підготували цікаві проєкти.

За словами учасників масштабного міжнародного науково-освітнього івенту, для кожного зі спікерів найважливішим завданням стало донесення до світової спільноти фактів, що яскраво засвідчують високий рівень небезпеки воєнної агресії росії проти України на політичному, економічному, правозахисному рівнях та з точки зору завданої шкоди навколишньому середовищу.

«З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, а також подальшими нещадними діями держави-агресорки, наша нація зіткнулася з серйозними викликами у сфері енергетики, які потребують термінових раціональних рішень. Тому у своєму проєкті ми розглянули оптимальні та відновлювальні джерела енергії, що дадуть можливість споживачам відчути незалежність від зовнішніх обставин і відчутно мінімізувати витрати, разом з тим позитивно впливаючи на екологічну ситуацію. Оскільки доволі гострим для нашої країни на сьогоднішній день є також руйнування житлової інфраструктури, ми пропонуємо комплексне оптимальне рішення у питанні його відновлення з одночасним впровадженням енергоефективних технологій», — розповідає студентка - архітекторка Марина Макуха.

Насичена програма міжнародного заходу містила чимало цікавих локацій, майстер-класів та екскурсії визначними місцями турецької столиці. Учасники заходу отримали колосальне задоволення від спілкування з молоддю з різних країн світу, надихнулися культурою країн-учасниць, обговорили проблеми, які наразі найактуальніші в світі.

Відзначимо, ICAMES (International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students) – Міжнародний академічний, науковий і культурний конкурсний проєкт, що проводиться щорічно Інженерним співтовариством (ENSO) Університету Богазічі (Bogazici University) за підтримки ректорату університету, декана інженерного факультету і Ради Туреччини з науково-технічних досліджень (TUBITAK). У рамках конкурсу проводилися також найрізноманітніші соціальні активності – кампус-day, культурний вечір, «турецька ніч», історичний тур Стамбулом, презентація проєктів англійською мовою тощо.

Нещодавно науковиця політехніки презентувала кейси підготовки фахівців туристичної індустрії на туристично-музейному форумі, команда університету перемогла на Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024», а науковиця вдосконалила навички управління фінансами, пройшовши навчання від компанії TG Consulting.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»