2022-04-25

Навчання в університеті продовжується у змішаному форматі

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартував другий тиждень навчання у змішаному форматі – практичні та лабораторні заняття, що потребують сучасного спеціалізованого обладнання та використання університетських лабораторій, відбуваються у офлайн режимі на території університету.

Навчання в університеті продовжується у змішаному форматі

«З метою забезпечення практичної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями, що передбачають використання у освітньому процесі спеціалізованого лабораторного обладнання з 18 квітня для здобувачів вищої освіти денної форми навчання Полтавської політехніки освітній процес запроваджено у змішаному форматі. Студенти мають можливість відвідувати практичні заняття та виконувати лабораторні роботи у навчальних аудиторіях та спеціалізованих лабораторіях університету.

Викладачі та науковці Полтавської політехніки працюють зі студентською молоддю над опануванням практичних складових пройденого теоретичного лекційного матеріалу і проводять практичні, семінарські та лабораторні заняття в офлайн режимі. Студенти, які не можуть прийти в університет, приєднуються онлайн.

Відмінна матеріально-технічна база структурних підрозділів задіяна для якісного навчання і підготовки до літньої сесії, особлива увага зараз зосереджена навколо підтримки студентів випускних курсів.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і навчатись! Виховуємо покоління молодих фахівців надзвичайно важливих спеціальностей, які будуть працювати на благо України!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

За словами викладачів кафедри буріння та геології Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені  Юрія Кондратюка», практичне навчання – основна складова успішного розвитку будь-якого професіонала. Саме тому студенти  спеціальності 103 «Науки про Землю» (Геологія нафти і газу)  на практиці активно опановують практичні кейси з дисципліни «Структурна геологія та геокартування».

«Як би не було складно, ми продовжуємо долати будь-які перешкоди, шукаємо шляхи вирішення проблем, мотивуємо та надихаємо один одного! Радіємо, що навчання в університеті продовжується дистанційно, але студенти мають можливість засвоювати отриманий теоретичний матеріал під час практичних занять в межах аудиторій та лабораторій університету. Для майбутнього геолога надзвичайно важливим є вміння працювати з картами, читати, аналізувати їх та будувати розрізи. Науково-освітня комунікація продовжується!» – наголосила старший викладач кафедри буріння та геології Полтавської політехніки  Марина Вовк.

Майбутні фахівці – реабілітологи та ерготерапевти на повну використовують змішаний формат навчання, відмінну лабораторну базу  університету та опановують найсучасніші оздоровчі методики і технології широкі  професійні можливості  та комфортні умови для навчання, створені у  стінах Полтавської політехніки. Студенти спеціальності 227 «Фізична терапія та ерготерапія» під керівництвом заступника декана факультету фізичної культури та спорту, старшого викладача кафедри фізичної терапії та ерготерапії Оксани Гордієнко відвідують аудиторні заняття з навчальної дисципліни «Основи практичної діяльності у фізичній терапії, ерготерапії», а також практичні заняття з кандидаткою педагогічних наук, доценткою Людмилою Клеценко, де закріпили отримані знання.

Кандидатом медичних наук, доцентом кафедри Анатолієм  Левковим було проведено практичне офлайн заняття «Кровотечі. Методи тимчасової зупинки» в кабінеті доклінічної  практики. Майбутні фахівці опановували прийоми та найпоширеніші практики надання допомоги при різних видах кровотечі. Свою роботу у звичному офлайн режимі відновила  лабораторія мануальних методик кафедри фізичної терапії та ерготерапії, де активно проводяться практичні заняття з масажу.

Поза увагою науковців кафедри фізичної терапії та ерготерапії не залишилася й студентська науково-дослідницька діяльність, гурткова робота, написання  тез наукових статей, досліджень, підготовка студентської молоді  до виступів на  Всеукраїнських і міжнародних науково-практичних  конференціях. Зокрема, відновлено роботу студентського наукового гуртка майбутніх фізичних терапевтів та ерготерапевтів під керівництвом кандидатки медичних наук, доцентки, завідувачки кафедри фізичної терапії та ерготерапії Вікторії Горошко, на засіданнях якого студенти продовжують закріплювати знання, здобуті на практичних і семінарських заняттях.

Також практичні заняття в університеті відвідують студенти спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

Раніше у майбутніх геодезистів відбулось відкрите практичне заняття.

Нагадаємо, політехніка продовжує лідирувати серед полтавських  закладів вищої освіти у рейтингу наукової діяльності, представниці Полтавської політехніки взяли участь у науковому телемості, а студентка політехніки взяла участь у проєкті розвитку соціального підприємництва.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»