2021-09-13

Політехніка взяла участь в обранні членів Ради прокурорів України

Кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Олена Скрильник представила Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на З’їзді представників вищих юридичних навчальних закладів та наукових установ України і обранні членів Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Політехніка взяла участь в обранні членів Ради прокурорів України

9 вересня на базі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся З’їзд представників вищих юридичних навчальних закладів та наукових установ України. Серед ключових питань З’їзду – призначення представників до складу Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представляла науковиця Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права – кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри публічного управління, адміністрування та права Олена Скрильник. За словами викладачки, значимість події в цілому важко переоцінити, адже за європейськими стандартами, більшість у складі Ради прокурорів України мають становити самі прокурори, а двох представників (вчених) призначають безпосередньо на З’їзді представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

«Саме вміння розглянути ситуацію зсередини і ззовні системи, з точки зору потреб суспільства, є важливими характеристиками для претендентів до складу Ради прокурорів. На моє тверде переконання, професійний досвід викладача, науковця та прокурора, може сприяти формуванню обґрунтованої і об’єктивної оцінки дій прокурорів. Участь Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у важливих подіях державного рівня яскраво свідчить про визнання його науково-освітньої, інноваційної діяльності як лідера вищої освіти Полтавського регіону та високий професіоналізм, вагомий особистий внесок кожного науковця у суспільне життя країни. Тож Полтавська політехніка посідає важливе місце серед провідних українських закладів вищої освіти закладів, які готують висококваліфікованих фахівців-правників», – прокоментувала Олена Скрильник.

У результаті роботи З’їзду шляхом таємного голосування було призначено по два члени Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Раніше науковці та експерти працювали над вдосконаленням освітньої програми «Право», юристи-практики поділилися професійними лайфхаками з майбутніми правознавцями, а експерти-криміналісти розповіли студентам-правознавцям як шукати сліди злочинів.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»