2023-08-01

Полтавська політехніка наповнює реальними практичними кейсами зміст підписаного Меморандуму з АТ «Укртранснафта»

У рамках Меморандуму про науково-освітню співпрацю з АТ «Укртранснафта» представники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали з візитом робочі локації АТ «Укртранснафта» та обговорили з фахівцями компанії пріоритетні напрямки стратегічного партнерства.

Полтавська політехніка наповнює реальними практичними кейсами зміст підписаного Меморандуму з АТ «Укртранснафта»

Нагадаємо, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка та АТ «Укртранснафта» в особі генерального директора Володимира Цепенди підписали Меморандум про співпрацю у сфері якісної практичної підготовки фахівців нафтогазового комплексу та формування потужного кадрового потенціалу провідних нафтогазових компаній. Сторони вже успішно реалізують закріплене на папері партнерство, обмінюючись практичними кейсами плідної співпраці під час робочих поїздок.

У рамках робочого візиту та з метою налагодження співробітництва з провідною українською компанією делегація представників Полтавської політехніки, до якої увійшли: проректорка з наукової та міжнародної роботи, доктор технічних наук, професор Олена Степова, директор Навчально-наукового інституту нафти і газу, доктор технічних наук Богдан Коробко, директор Навчально-виробничого центру нафти і газу Петро Голуб, завідувач кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій, доктор технічних наук Олександр Шефер та кандидат технічних наук, доцент кафедри буріння та геології Максим Харченко, відвідали робочі локації АТ «Укртранснафта».

Науковці та фахівці-практики обговорили пріоритетні напрями подальшого партнерства, зосередивши увагу на консолідації зусиль навколо підсилення кадрового потенціалу компанії конкурентоспроможними випускниками, яких готує інноваційний, практико-орієнтований Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Представники Полтавської політехніки також відвідали ключові локації станції та ознайомилися з високотехнологічним обладнанням, застосовуваним при транспортуванні нафтопродуктів.

Відзначимо, успішна реалізація Меморандуму передбачає партнерство за наступними напрямками:

  • організація навчальних курсів і тренінгів з професійного розвитку для топ-менеджменту та інженерно-технічних працівників за авторськими програмами;
  • підготовка персоналу компанії за освітніми програмами другого (магістерського) та третього (доктор філософії) освітньо-наукового рівнів;
  • підготовка та перепідготовка кадрів за робітничими професіями;
  • наукова підтримка виробничої діяльності.

«Наповнення зреалізованими практичними кейсами змісту підписаних Меморандумів про науково-освітню співпрацю з провідними нафтогазовими та нафтогазосервісними компаніями дає можливість нашому університету постійно перебувати у курсі найсучасніших трендів розвитку нафтогазової галузі та бути «на одній хвилі» з представниками нафтогазового комплексу України.

Для Полтавської політехніки подібна професійна комунікація – чудова нагода отримати дієві поради від фахівців-практиків, залучати молодь до навчання та стажування на базі провідних компаній та спільними зусиллями наближати Перемогу! Впевнено тримаємо власний науково-освітній та професійний фронт!», – прокоментувала проректорка з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор технічних наук, професор Олена Степова.

Нещодавно Полтавська політехніка стала унікальним майданчиком для проведення масштабних заходів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»