2021-09-15

Полтавська політехніка стала новим резидентом ТехноХабу ДТЕК Нафтогаз

13 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під час урочистого відкриття Алеї ДТЕК був підписаний тристоронній Меморандум про співпрацю між Полтавською політехнікою, ДТЕК Нафтогаз та корпоративним університетом Академія ДТЕК. В рамках меморандуму Полтавська політехніка приєдналася до числа резидентів Нафтогазового технологічного хабу ДТЕК.

Полтавська політехніка стала новим резидентом ТехноХабу ДТЕК Нафтогаз

Сучасна і технологічна компанія ДТЕК Нафтогаз є одним із найбільших платників податків. У минулому році вона встановила рекорд з обсягів видобутку для всього приватного газовидобування України, а у цьому році прямує до нових рекордних показників. Нафтогазовий бізнес ДТЕК активно розвиває технологічну екосистему та залучає в Україну раніше недоступні світові технології для вирішення стратегічних технологічних викликів сьогодення. Наразі актуальним є пошук нових технологій і рішень для диверсифікації бізнесу, декарбонізації, розробки важко видобувних запасів, продовження життєвого циклу нафтогазових родовищ. Для цього створений і активно розвивається Нафтогазовий технологічний хаб ДТЕК. Крім залучення новітніх технологій, серед завдань ТехноХабу і розвиток співпраці з провідними компаніями, вишами, науково-дослідними інститутами, органами влади та стейкхолдерами ДТЕК.

Співпраця з міжнародними та локальними резидентами ТехноХабу ДТЕК робить можливим впровадження найсміливіших рішень та найсучасніших технологій. Наразі команда ТехноХабу готує до впровадження унікальні технології у сфері декарбонізації нафтогазової галузі, яких Україна ще не бачила.

З Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та відокремленим структурним підрозділом університету – Полтавським фаховим коледжем нафти і газу ДТЕК Нафтогаз співпрацює більше п’яти років за формулою успіху: «освіта-наука-бізнес-влада». Це важлива складова технологічної еволюції компанії, а для університету – осучаснення підходів до підготовки фахівців галузі та забезпечення високої якості освітніх послуг для майбутніх працівників нафтогазової сфери. За цей час було реалізовано багато спільних освітніх та наукових проєктів, серед яких: відкриття нових лабораторій, проведення спільних науково-практичних заходів, бізнес-івентів, здійснення науково-дослідницьких робіт, проходження студентами практики та спільна реалізація проєкту Міністерства освіти і науки України з дуальної освіти для фахівців нафтогазового комплексу.

Крім нафтогазового бізнесу ДТЕК, ще одним партнером політехніки є кращий в Україні корпоративний університет – Академія ДТЕК. Заснований компанією ДТЕК 10 років назад для розвитку талантів, а нині найбільший український корпоративний університет створює освітню екосистему для групи компаній ДТЕК та України завдяки інноваційним підходам, нестандартним форматам у навчальних проєктах і передовим зарубіжним практикам. Це потужний провайдер навчальних курсів, тренінгів та програм не лише для всіх працівників бізнесів ДТЕК, але й за межами Групи. У цьому році ДТЕК Нафтогаз і Академія ДТЕК реалізували унікальну для України навчальну програму «Ефективний керівник: Pre-MBA». Це освітня програма для керівників середньої ланки, повністю кастомізована під потреби і задачі нафтогазового бізнесу.

Академія ДТЕК сприяє досягненню цілі сталого розвитку щодо забезпечення справедливої якісної освіти для кожного, а також популяризує концепцію lifelong learning (освіта протягом життя).

Раніше, у 2019 році науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки пройшли модульне навчання за двома напрямками – менеджмент і комунікації. Нині політехніка осучаснює та відкриває нові освітні програми для студентів і прагне залучити досвід Академії в актуалізації потреб бізнесу та реагування на сучасні запити щодо створення систем оцінки, навчання та постійного вдосконалення компетенцій, зокрема для розвитку освітніх програм у сфері «зеленої» енергетики, декарбонізації, водневої економіки.

Відтепер Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав тристоронній Меморандум про співпрацю з ДТЕК Нафтогаз та Академією ДТЕК і став новим резидентом ТехноХабу ДТЕК Нафтогаз. Церемонія підписання відбулася за участю ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимира Онищенка, генерального директора компанії ДТЕК Нафтогаз Ігоря Щурова та проректорки з академічної роботи Академії DTEK Інни Козицької.

Для Полтавської політехніки, яка входить до п’ятірки найекологічніших університетів України та є лідером освіти для нафтогазової галузі, проєкт відкриття Алеї ДТЕК і входження до ТехноХабу ДТЕК стали частиною стратегії партнерства з бізнесом на користь цілей сталого розвитку.

«Меморандум скріплює не лише попередні роки нашого партнерства з університетом, але має і велике значення для подальших спільних проєктів. ДТЕК Нафтогаз приділяє велику увагу безперервній технологічній еволюції бізнесу та активно розвиває Нафтогазовий технологічний хаб ДТЕК. ТехноХаб є вікном для залучення нових, недоступних сьогодні в Україні технологій та розвитку мережі партнерств. У рамках підписаного сьогодні Меморандуму Полтавська політехніка стає ще одним резидентом ТехноХабу ДТЕК», – зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.

«Відкриваючи інноваційний майданчик, підписуємо тристоронню угоду про науково-освітню співпрацю та парнерство з давнім стратегічним партнером – ДТЕК Нафтогаз та інноваційним корпоративним університетом – Академією ДТЕК. За рішенням Вченої ради університету, ми відкриваємо нову кафедру і нову освітню програму у сфері «зеленої» енергетики з новим, інноваційним підходом до викладання. Пишаємося нашими спільними проєктами та високими професійними досягненнями, які сприяють формуванню позитивного іміджу та дякую за інвестиції у світле майбутнє нашої країни!» – підкреслив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко.

«Плідна співпраця нашої компанії з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала гарним підґрунтям для того, щоб наша співпраця стала ще глибшою у плані підготовки кадрів та впровадження вже існуючих інновацій. Аналізуючи можливості Академії ДТЕК, можу відзначити – наразі ми створюємо унікальну систему для групи ДТЕК та наших партнерів, з якими укладаємо схожі меморандуми, де основою є нові інноваційні підходи, відмінний міжнародний досвід, колаборація. Враховуючи активну позицію всіх сторін, резюмуємо – у нас є технології, можливості та величезний потенціал! На мою думку, ми зможемо успішно реалізовувати власні освітні ідеї та проєкти», – зазначила проректорка з академічної роботи Академії ДТЕК Інна Козицька.

Компанія ДТЕК Нафтогаз відкрила інноваційну локацію у Полтавській політехніці.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»