2021-12-27

Полтавська політехніка увійшла до світового рейтингу UI GreenMetric-2021 у ТОП-10 українських університетів

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – єдиний університет Полтавської області, який увійшов до міжнародного рейтингу UI GreenMetric-2021, потрапивши в ТОП-10 найекологічніших українських університетів.

Полтавська політехніка увійшла до світового рейтингу UI GreenMetric-2021 у ТОП-10 українських університетів

Університет Індонезії оприлюднив щорічний рейтинг університетів світу UI GreenMetric-2021, де представлені заклади вищої освіти з усього світу, у яких впроваджуються «зелені» рішення та інновації. Серед українських закладів вищої освіти Полтавська політехніка посіла 8 місце у рейтингу.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з 2017 року входить до міжнародного рейтингу UI GreenMetric і займає високі позиції у рейтингу серед українських ЗВО, а цього року університет нагороджено «Екооскаром» за вагомі досягнення в екологічній трансформації держави, бізнесу та суспільства.

UI GreenMetric World University Rankings — це ініціатива Університету Індонезії, який ранжує університети по всьому світу за екологічністю кампусів, враховуючи основні критерії, серед яких: запровадження компонентів екологічної освіти в навчальному процесі, проекти з підвищення енергоефективності, політика університетів щодо раціонального споживання та економії енергії, раціонального використання водних ресурсів, зберігання і переробки відходів, оцінка площі зелених насаджень на території тощо. Рейтинг спрямований на сприяння академічним дискурсам по стійкості в освіті і екологізації кампусів, соціальним змінам, пов’язаним з університетом, з урахуванням цілей сталого розвитку, самооцінку стійкості кампусу для вузів по всьому світу, інформування уряду, міжнародних та місцевих природоохоронних установ і суспільства про програми сталого розвитку в кампусі.

Важливим кроком на зустріч суспільним змінам стало відкриття нових освітніх програм – відтепер Полтавська політехніка готуватиме фахівців у сфері «зеленої» енергетики.

Раніше науковці Полтавської політехніки та стейкхолдери назвали еко-професії майбутнього і представили сучасні технології подолання екологічних проблем.

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»