2024-06-28

Понад 800 випускників Полтавської політехніки отримали дипломи бакалаврів

У знакове для всієї країни свято – День Конституції України понад 800 випускників Полтавської політехніки отримали дипломи бакалаврів, з них – 91 випускник має диплом з відзнакою та нагороджені Подяками ректора за високі досягнення у навчанні, здобутки в спорті, плідну науково-дослідницьку роботу та активну участь у громадському житті університету.

Понад 800 випускників Полтавської політехніки отримали дипломи бакалаврів

Незважаючи на повномасштабне вторгнення, студентство Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує здобувати якісну вищу освіту європейського рівня у класичному закладі вищої освіти - на головній сцені Полтавської політехніки випускники отримали дипломи бакалаврів.

Третій випуск бакалаврів в умовах повномасштабного вторгнення – навчання за понад 100 освітніми програмами завершили понад 800 випускників, які вже завтра здобуватимуть магістерську освіту та працюватимуть задля повоєнного відновлення нашої країни. Цьогоріч вперше дипломи бакалаврів отримали випускники спеціальностей 014 Середня освіта та 081 Право.

Стримані урочистості розпочали Хвилиною мовчання, вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, мирних жителів, загиблих внаслідок російської збройної агресії, віддавши шану тим, хто щоденно тримає наше небо та дозволяє забезпечувати освітній процес наживо.

На головній сцені Національного університету імені Юрія Кондратюка випускників привітали ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко, народний депутат України, член Наглядової ради університету Олексій Устенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко, які побажали молоді успіхів та процвітання у мирній, незалежній Україні.

«На долю цьогорічних випускників випали непрості випробування – пандемія, війна, проте майбутні фахівці достойно впоралися з непростими викликами і успішно захистили дипломні бакалаврські роботи, проєкти і, тримаючи в руках ще один важливий документ про освіту, обирають для здобуття магістерського рівня Полтавську політехніку!

Висловлюю щиру подяку випускникам та їхнім батькам за виявлену чотири роки тому довіру при виборі фаху, дякую за нашу громадянську та національну єдність. Окрему подяку складаю викладачам, наставникам, які вели цілеспрямовану молодь до вершин наукового пізнання та опанування професійних навичок. Пишаюся впевненими у собі, цілеспрямованими, творчими молодими людьми, що точно знають – їхнє майбутнє тут, в Україні, молодій європейській державі.

Маючи дипломи Полтавської політехніки, випускники високотехнологічних спеціальностей можуть бути впевненими у власній конкурентоспроможності на сучасному ринку праці.

Вітаю випускників одного з найкращих класичних університетів України! Щиро бажаю життєвого натхнення, нових особистісних та освітніх звершень! З вами побудуємо сильну процвітаючу державу! Все буде Україна!», - привітав ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

За словами народного депутата України, члена Наглядової ради університету Олексія Устенка, Полтавська політехніка – абсолютно об’єктивно європейський заклад вищої освіти, який буде мати світле майбутнє у Європейському Союзі, а його випускники користуються величезним попитом на сучасному ринку праці.

«Величезна подяка нашим захисникам і захисницям, які дають нам можливість проводити такі важливі події. Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за свободу і незалежність, маємо про це завжди пам’ятати. Полтавська політехніка – це флагман вищої освіти, тому я впевнений, що ви будете пишатися тим, що навчалися тут. Пам’ятайте свою alma mater, вірте в себе та в Україну», - привітав випускників перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

Перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко побажав успіхів у пошуку себе та власної освітньої і професійної траєкторії.

«Символічно, що випускники класичного університету отримують власні дипломи у знакове для усієї української нації свято. Зичу кожному з вас, щоб ви досягли поставлених перед собою життєвих цілей, здійснення мрій у мирній незалежній Україні!», - підкреслив у вітальному слові представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко.

До святкових привітань також долучилася голова Семенівської громади Людмила Мелашевич, яка побажала випускникам не зупинятися на досягнутому, любити життя і себе в ньому.

Уже за традицією випускники Полтавської політехніки власними силами допомагають нашим захисникам і захисницям мужньо долати ворога. Від імені цьогорічних випускників президент Студентського парламенту, випускник факультету філології, психології та педагогіки Валерій Левченко передав дрони бійцям окремого спеціального підрозділу «ОДІН».

«Навчання і освітній шлях для нас, випускників Полтавської політехніки 2024 року, був наповнений випробуваннями: спочатку – пандемія, потім – повномасштабне вторгнення, але ми впоралися з усім. На початку військового стану нами був створений Волонтерський штаб, ми в повній мірі закривали збори військовослужбовцям Збройних Сил України, допомагали внутрішньо переміщеним особам з територій, де ведуться активні бойові дії. Хочемо висловити вдячність ректору Володимиру Олександровичу, адміністрації, викладачам за підтримку усіх наших ініціатив. Зокрема, найбільшу вдячність ми хочемо висловити нашим захисникам – Збройним Силам України, без яких у нас сьогодні не було б можливості навчатися. У нашому університеті є традиція - щорічно випускники бакалаврату і магістратури урочисто вручають дрони захисникам. Сьогодні ми хочемо продовжити цю традицію і від імені випускників бакалаврату-2024 передати ці дрони нашим військовим, які будуть допомагати їм нищити ворога і наближати нашу Україну до Перемоги!», - відзначив випускник.

Після завершення церемонії вручення дипломів бакалаврів враженнями від навчання в університеті поділився випускник спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Павло Явтушенко: «Я обрав цю спеціальність невипадково, адже після закінчення школи одразу знав, що буду навчатися у найкращому університеті Полтави – Полтавській політехніці. Моя професія завжди буде дуже актуальною, тим паче зараз, коли у нашій країні йде війна і дуже багато військових з ампутаціями, тож мій обов’язок – допомагати людям. Наш університет співпрацює з багатьма практичними базами, які після закінчення навчання готові взяти до себе на роботу випускників політехніки. Я обов’язково піду на магістратуру, адже хочу мати повну вищу освіту і буду здобувати її в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», адже під час навчання тут мені сподобалося все, я був у складі Студентського парламенту, допомагав у профкомі і хочу висловити вдячність адміністрацїі університету за створені комфортні умови для всебічного особистісного розвитку».

Більше фотомиттєвостей з церемонії вручення дипломів бакалаврам 2024 року можна переглянути у фотогалереї на офіційному сайті Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нагадаємо, Полтавська політехніка перерахувала понад 100 тисяч на підтримку постраждалого внаслідок військової агресії університету-партнера, а Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки здійснює професійний супровід на шляху реінтеграції ветеранів та ветеранок ЗСУ до цивільного життя.

Нещодавно 206 випускників Полтавського фахового коледжу нафти і газу отримали дипломи фахових молодших бакалаврів, а у Миргородському фаховому коледжі імені Миколи Гоголя урочисто вручили дипломи випускникам.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»