2022-01-10

Працівники Управління житлово-комунального господарства Полтавської міськради отримали сертифікати про підвищення кваліфікації

20 співробітників Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради отримали сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації за спеціальними короткостроковими програмами на базі Полтавської політехніки. Слухачі опановували практичні навички по запобіганню корупції, документаційному забезпеченню публічного управління і підвищували основні професійні компетенції.

Працівники Управління житлово-комунального господарства Полтавської міськради отримали сертифікати про підвищення кваліфікації

З 1 листопада по 15 листопада працівники Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради проходили курси з підвищення кваліфікації та навчальні тренінги, які провели науково-педагогічні працівники  Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права і гуманітарного факультету Полтавської політехніки. Слухачі підвищували власний професійний рівень за чотирма спеціальними короткостроковими програмами – «Запобігання корупції»,  «Підвищення рівня професійних компетентностей посадових осіб органів місцевого самоврядування», «Психологія успіху» та «Документаційне забезпечення управління».

«Новий робочий тиждень у новому році розпочався з підсумків і досягнень! Працівники Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради успішно пройшли курси підвищення кваліфікації, вдосконаливши необхідні практичні навички, за спеціальними короткостроковими програмами з урахуванням професійних вподобань. І сьогодні ми разом з міським головою вручили комунальникам сертифікати!

Полтавська політехніка стала головним майданчиком для підвищення кваліфікації співробітників виконавчого комітету Полтавської міської ради – науковці  допомагають опановувати у зручному форматі актуальні практичні навички, вкрай необхідні у повсякденній роботі посадовців, охоплюючи спектр від вузькопрофесійних курсів у сфері економіки, будівництва, просторового планування, так і правового, і соціогуманітарного, включаючи особливості сучасного діловодства і професійної психології.

Приємно відзначити той факт, що 2022 рік розпочинаємо з дотриманням добрих традицій та продовжуємо успішно наповнювати реальними справами минулорічну  угоду про науково-освітнє співробітництво. Дякую, шановний Олександре Федоровичу, за плідну співпрацю, надану можливість піклуватися про інтереси громади, дбати про зростання рівня фахової освіти та обізнаності державних службовців у найрізноманітніших професійних сферах! Будемо й надалі працювати задля успішного розвитку нашого міста!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор  Володимир Онищенко.

Міський голова Олександр Мамай вкотре наголосив на важливості додаткової освіти і професійного вдосконалення: «Безумовно, наше життя не стоїть на місці, знання щохвилини оновлюються, сучасні технології динамічно розвиваються, тож науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки подбали про якісний рівень отриманих вами знань. Радіємо, що ефективна комунікація з Полтавською політехнікою продовжується, адже саме тут, на мій погляд, працюють досвідченіші викладачі та науковці, які охоче поділяться  власними знаннями, надають професійну методичну допомогу. Я вже неодноразово наголошував на тому – ніколи в житті не пізно навчатися, опановувати нові знання. Підходячи до чергового етапу власного життя, усвідомлюю, що маю ще  багато чого осягнути. Тому ми будемо і надалі продовжувати підвищувати рівень своїх професійних знань. І за таку можливість ми вкотре завдячуємо Полтавській політехніці».

У рамках програми «Запобігання корупції»  викладачі кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки підвищували професійні компетенції посадовців у сфері правових та організаційних засад запобігання корупції, виявлення та припинення її проявів, усунення наслідків корупційних діянь, формували вміння і навички щодо протидії та профілактики корупції як невід’ємної складової процесу реформування системи публічного управління України тощо.

Інноваційні практичні кейси, новітні професійні компетентності  у роботі   органів місцевого самоврядування працівники Управління житлово-комунального господарства  виконавчого комітету Полтавської міської ради опановували за програмою «Підвищення рівня професійних компетентностей посадових осіб органів місцевого самоврядування», реалізованою тренерами кафедри публічного правління, адміністрування та права Полтавської політехніки – доктором наук з державного управління, професором Миколою Лахижею, кандидаткою наук з державного управління, доценткою Інною Кульчій, кандидаткою  юридичних наук, доценткою Іриною Пасічною,  кандидатом  юридичних наук, старшим викладачем Михайлом Михайловим, старшою викладачкою Валентиною Бойко та заступником директора  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Ігорем Клименком.

За програмою «Психологія успіху», реалізованою викладачами кафедри психології та педагогіки, слухачі ознайомилися з  основними психолого-педагогічними прийомами, роботи над особистісним зростанням. Тренерка – докторка психологічних наук, професор, завідувачка кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська  презентувала корисні практичні кейси, що неодмінно допоможуть державним службовцям стати успішними і професійно вмотивованими.

У рамках програми «Документаційне забезпечення управління», реалізованої викладачами кафедри українознавства, культури та документознавства, слухачі опанували сучасні практичні навички з розробки документації на всіх етапах  державного публічного управління. Кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства  Олена Вдовіна  поділилася з посадовцями  корисними лайфхаками  по укладанню та  роботі з різними видами документів.

За підсумками успішного навчання сертифікати про підвищення кваліфікації отримали:

  • Марина Харченко – завідувачка  сектором по утриманню житлового фонду;
  • Марина Сюсько – головний спеціаліст сектору по утриманню житлового фонду;
  • Алла Фастівець – головний спеціаліст сектору по утриманню житлового фонду;
  • Олександра Павленко – головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення;
  • Анюта Сидоренко-Петухова – головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення;
  • Роман Широких – начальник відділу оперативного реагування;
  • Юрій Стеценко – головний спеціаліст відділу оперативного реагування;
  • Аліна Сірик – головний спеціаліст відділу оперативного реагування;
  • Інна Поливана – завідувачка сектором по обробці документів та по роботі зі зверненнями громадян;
  • Анна Корчик – спеціаліст І категорії сектору по обробці документів та по роботі зі зверненнями громадян;
  • Юлія Рижій – начальник відділу фінансового планування, обліку та звітності;
  • Ігор Ланюк – головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення;
  • Микола Йосипенко – головний спеціаліст відділу оперативного реагування;
  • Дар’я Немашкало – начальник виробничо - технічного відділу;
  • Віталій Гайдар – головний спеціаліст виробничо-технічного відділу;
  • Олена Волошин – головний спеціаліст відділу фінансового планування, обліку та звітності;
  • Ірина Остапенко – начальник відділу з питань юридичного забезпечення;
  • Анна Шанько – головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення;
  • Валентина Кондратенко – головний спеціаліст виробничо-технічного відділу;
  • Тетяна Бардакова – головний спеціаліст відділу оперативного реагування.

Науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» готові надавати освітні послуги по підвищенню кваліфікації  і професійних компетентностей для посадових осіб різних управлінь, департаментів, служб виконавчого комітету Полтавської міської ради, інших органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад Полтавської області.

Раніше  27 посадовців виконавчого комітету Полтавської міської ради  отримали сертифікати про підвищення кваліфікації, працівники Управління капітального будівництва виконкому Полтавської міської ради пройшли профільні курси   підвищення кваліфікації, а співробітники  профільних департаментів Полтавської міської ради вдосконалили професійні компетентності за чотирма тематичними напрямками.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»