2023-06-19

Майбутні публічні управлінці взяли участь у тренінгу, присвяченому працевлаштуванню в органах державної влади України

Студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у робочій зустрічі з завідувачкою сектору роботи з персоналом Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області Вітою Троцькою. Майбутні професіонали пройшли процедуру змодельованої співбесіди, де продемонстрували власні професійні знання та комунікативні навички.

Майбутні публічні управлінці взяли участь у тренінгу, присвяченому працевлаштуванню в органах державної влади України

19 червня 2023 року в рамках реалізації Меморандуму про науково – освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Державною аудиторською службою України студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у робочій зустрічі з завідувачкою сектору роботи з персоналом Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області Вітою Василівною Троцькою.

Під час конструктивного діалогу з професійно вмотивованою студентською молоддю спікерка ознайомила присутніх з діяльністю органу виконавчої влади та поділилася колосальним практичним досвідом і набутими знаннями. Фахівець розповіла про роль Державної аудиторської служби в системі публічного управління, порушила актуальні питання, з якими стикаються спеціалісти у цій галузі, а також спільно зі студентами обговорила можливості їхнього подальшого професійного розвитку.

У рамках зустрічі була також змодельована співбесіда, що мала на меті підготувати студентів до майбутньої кар'єри в сфері публічного управління та адміністрування та відтворила реальну співбесідну процедуру, яка здійснюється щоразу при прийнятті на державну службу.

Студенти були запрошені до участі у співбесіді, де мали унікальну можливість продемонструвати власні професійні навички, практичні знання та комунікативні вміння. Запитання, що ставилися під час співбесіди, стосувалися різних аспектів публічного управління, включаючи стратегічне планування, командне співробітництво, аналітичні навички та етичні принципи.

Моделювання співбесіди дозволило студентам не лише показати свої здібності, але й отримати цінні поради та фідбек від представника Державної аудиторської служби України. За словами науково – педагогічних працівників кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки, це чудова можливість для студентської молоді практично випробувати свої вміння та отримати цінний досвід, який допоможе в професійній подальшій кар'єрі.

Науково – освітня співпраця між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Державною аудиторською службою України продовжується, надаючи студентам університету цінні можливості для професійного зростання та розвитку у сфері публічного управління та адміністрування.

Нещодавно в університеті відбувся круглий стіл, присвячений першій річниці ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству, а Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Полтавській області.

Раніше майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної ради, та роботою Полтавської обласної військової адміністрації.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»