2020-12-30

Студенти-кіберспортсмени перемогли на турнірі «Poltava Cyber Cup’20»

Студенти Полтавської політехніки стали переможцями першого міського турніру з кіберспорту «Poltava Cyber Cup’20», організованого за сприяння університету та благодійної організації «Захистимо майбутнє».

Студенти-кіберспортсмени перемогли на турнірі «Poltava Cyber Cup’20»

На базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели змагання першого міського турніру з кіберспорту «Poltava Cyber Cup’20». Ініціаторами проведення спортивної події виступили благодійна громадська організація «Захистимо майбутнє» та особисто керівник відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та громадської організації «Українська федерація учнівського спорту» в Полтавській області, ректор університету, професор Володимир Онищенко. Завдяки розвиненій спортивній інфраструктурі, Полтавська політехніка вкотре стає масштабним майданчиком для проведення обласних та всеукраїнських змагань, турнірів (наприклад, з міні-футболу, шахів, міського Чемпіонату з куодокіокушин карате).

Учасники секції кіберспорту DevilMariRose стали переможцями турніру, здобувши перемогу в дисципліні CS:GO. Привітали спортсменів та вручили почесні трофеї керівник відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та громадської організації «Українська федерація учнівського спорту» в Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко та засновник благодійної організації «Захистимо майбутнє», організатор турніру Євген Щербаков.

«В умовах карантинних обмежень кіберспорт набуває все більшої популярності, тому я щиро радію з того, що студенти нашого університету активно долучаються до його популяризації на Полтавщині.

Висловлюю слова вдячності за волю до перемоги, особистісне та професійне зростання, вагомий особистий внесок в утвердження позитивного іміджу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Знаю, що перемагати – непросто, але динамічний розвиток університету, окремих структурних підрозділів спонукає не зупинятися на досягнутому, підкорюючи нові й нові наукові, спортивні, міжнародні вершини! Ваша перемога – чудовий подарунок до 90-річного ювілею Полтавської політехніки! Бажаю натхнення, життєвого оптимізму та нових яскравих перемог!» – привітав ректор університету, професор Володимир Онищенко.

«Хочу привітати усіх з успішною реалізацією спільного проєкту та впевненою перемогою на турнірі. Спостерігаючи за іграми, можу сказати напевне – перемога була здобута у чесній відкритій боротьбі, а ваша позитивна енергетика надихає на підкорення нових вершин спортивного Олімпу.

Неодмінно продовжимо почату справу і проведення подібних турнірів стане ще однією доброю спортивною традицією нашого міста. Бажаю студентам нових звершень та успіхів у навчанні, а університету – процвітання та невпинного руху вперед!» -– підкреслив засновник благодійної організації «Захистимо майбутнє», організатор турніру Євген Щербаков та вручив переможцям атрибути переможців – диплом та кубок. Відзнаки поповнять експозицію музею спортивних досягнень факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Партнери турніру відвідали об’єкти спортивної інфраструктури та надсучасні університетські лабораторії.

За значні спортивні досягнення, вагомий особистий внесок у популяризацію і розвиток е-спорту та з нагоди 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» подяками ректора університету нагороджено:

Юрія Голіка – тренера команди, студента групи 401-Бп;

Максима Говтвяницю – капітана команди, студента групи 201-ГН;

Богдана Моривця – студента групи 102-НГ;

Юрія Левенка – студента групи 201-ММТ;

Павла Гавриленка – студента групи 401-Бм;

Максима Адаменка – студента групи 401-ТТ.

Нещодавно у рамках відзначення 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за вагомі наукові, навчальні та творчі здобутки відзначили майже сотню студентів і представників студентського самоврядування університету.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»