2024-04-16

Студенти ІТ-спеціальностей опанували навички роботи зі штучним інтелектом та нейронними мережами, відвідавши майстер-клас NLP інженер-консультантки CHI Software

Студенти-першокурсники Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Полтавської політехніки опанували практичні навички машинного навчання під час майстер-класу дослідниці Єнського університету та NLP інженер-консультантки компанії CHI Software Ольги Каніщевої. Майбутні професіонали на реальних прикладах розібрали як працює штучний інтелект, комп’ютерний зір та нейронні мережі.

Студенти ІТ-спеціальностей опанували навички роботи зі штучним інтелектом та нейронними мережами, відвідавши майстер-клас NLP інженер-консультантки CHI Software

26 березня та 9 квітня 2024 року студенти першого курсу Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», що опановують широкий спектр актуальних знань і практичних навичок за освітньою програмою «Комп’ютерні науки» мали чудову можливість здобути нові фахові компетенції у сфері машинного навчання.

Майбутні ІТ-фахівці взяли участь в майстер класі дослідниці Єнського університету та NLP інженер-консультантки у CHI Software Ольги Каніщевої. Варто зауважити, що спікерка має неабиякий практичний та науковий досвід у сфері NLP (понад 10 років), а її наукові дослідження пов’язані з резюмуванням тексту, розпізнаванням іменованих об’єктів, ідентифікацією мови тощо. Ольга Каніщева є членкинею групи SIGSLAV, групи з обробки слов’янських мов та менеджеркою CLARIN k-center для української мови.

Тому студенти Полтавської політехніки мали чудову можливість отримати актуальні знання та на простих цікавих прикладах розібрати як працює штучний інтелект, комп’ютерний зір та нейронні мережі. Використовуючи відеокамери та набуті в університеті знання з програмування, першокурсники виконували практичні завдання, спрямовані на імплементацію всіх кроків життєвого циклу моделей машинного навчання.

 

Науково-освітній івент відбувся за сприяння партнера Національного університету імені Юрія Кондратюка – ІТ-компанії CHI Software, яка постійно пропонує студентській молоді провідного класичного університету цікаві лекції та заходи.

CHI Software – компанія, яка вже понад 15 років займається розробкою програмного забезпечення з фокусом на штучному інтелекті, великих даних, хмарних обчисленнях, Інтернеті речей та веб-рішеннях для галузей страхування, фінансів, нерухомості, електронної комерції, медіа та туризму. Компанія постійно розширює експертизу, працюючи в таких напрямках як Java, Node.js, Python, .NET, Golang, C++, AI/ML, PHP, Ruby, Data Science, Android, iOS, Flutter та інші. Фахівці будь-якого рівня та спеціалізації охоплюють весь цикл розробки та окремі його етапи. CHI Software налічує 800+ спеціалістів та має офіси в Україні (Львів, Харків), Польщі (Краків), а також представництва у США, Японії, Іспанії.

Нещодавно науковиця політехніки представила напрямки підготовки фахівців у рамках марафону від Харківського ІТ-кластеру, на прикладі відомої ІТ-компанії майбутні фахівці дізналися як ефективно побудувати власний бізнес, а також студенти ІТ-спеціальностей взяли участь у хакатоні, присвяченому запобіганню гендерно зумовленому насильству.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»