2022-09-23

Студенти політехніки дізнались про правову допомогу постраждалим від домашнього насильства

У Полтавській політехніці відбулась зустріч студентів-бакалаврів з представником Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрієм Ночовним, під час якої учасники обговорили засоби профілактики та попередження домашнього насильства у воєнний час. Експерти розглянули як види насильства, так і особливості протидії та захисту, а студенти отримали відповіді на всі свої питання правового характеру.

Студенти політехніки дізнались про правову допомогу постраждалим від домашнього насильства

22 вересня студенти 2–4 курсів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» зустрілись із юристом Полтавського бюро правової допомоги №1 Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрієм Ночовним та практичним психологом університету Євгенією Хоменко щодо профілактики та попередження домашнього насильства в умовах війни.

«В умовах військових дій, як ніколи важливо займатися просвітницькою діяльністю серед молоді щодо протидії та профілактики насильства у сім'ї та гендерного насильства. Проблема насильства не нова, вона завжди існувала як один із пріоритетів у роботі психологічних служб, проте зважаючи на події військової агресії на території нашої країни, це питання постає під новим кутом зору», – прокоментувала Євгенія Хоменко.

Під час заходу обговорили як види насильства, так і особливості протидії та захисту, особливо психологічного. Студенти отримали відповіді на всі питання правового характеру, що їх цікавили.

Раніше студенти відвідали всеукраїнську публічну лекцію від НАЗК про доброчесність і боротьбу з корупцією, студентка-перекладачка стала фасилітаторкою молодіжного обміну, присвяченого боротьбі з хейтом і булінгом, а університет долучився до Всесвітнього дня прибирання.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»